Danıştay Başkanlığı 2021 yılı Memur ve işçi alımı ilanlarını yayımladı. 100 Kişilik boş kadro ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda alım yapacak olan Danıştay Başkanlığı adayların bilmesi gereken tüm detayları paylaştı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanların detaylarının hepsini aktaracağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Memur Alımı Yapılacak Kadrolar:

Danıştay Başkanlığında görev yapmak üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi, 2575 sayılı Danıştay Kanunu’nun 12’nci maddesi, 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 2020 KPSS (B) Grubu (KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94) puanı ve Kurumumuz tarafından gerçekleştirilecek uygulama ve sözlü sınavı veya sözlü sınav sonucuna göre aşağıdaki kadrolarda sözleşmeli memur alımı yapacak.

  • 30 Zabıta Katibi ( Lise, Ön Lisans ve Lisans ),
  • 5 Teknisyen ( Lise Mezunu 3 Bilgisayar ve 2 İnşaat Teknisyeni),
  • 30 Destek Personeli ( Lise, Ön Lisans ve Lisans 10 Şoför, 12 Hizmetli, 6 Garson ve 2 Bulaşıkçı )
  • 1 Mübaşir ( Lise, Ön Lisans ve Lisans ),
  • 4 Programcı ( Ön Lisans ve Lisans ),

İşçi Alımı Yapılacak Kadrolar:

Danıştay Başkanlığı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR üzerinden aşağıdaki kadrolarda işçi alımı yapılacaktır.

  • 10 Sürekli işçi (Lise Mezunu Güvenlik hizmeti),
  • 20 Sürekli İşçi (Lise Mezunu Temizlik Hizmeti),

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Danıştay Başkanlığı bünyesine farklı kadrolarda işçi alımı ve memur alımı yapacak olup her iki ilanda da adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında memur alımları için 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den mezuniyete göre puan almış olmak gereklidir.

İşçi Alımı için KPSS şartı aranmayacak olup KPSS siz Personel Alımı yapılacak.

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BURADA

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Danıştay Başkanlığının memur ve işçi alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gereklidir. Şartları taşıyan adaylar İşçi Alımı için 9 - 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvuru yapacaklar. Memur Alımı için ise 10 - 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvuru yapacaklar.

BAŞVURU YAPACAK TÜM ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim