Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı müjdesi geldi. Adayların beklediği ilan hakkında detayları açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum toplamda 692 kişilik kadro ile Personel İstihdam yapılacağını bildirdi.

Öte yandan ara ara personel alımı faaliyetlerine devam eden Bakanlık en son 110 memur alımı ilanı yayımlamıştı. Hala Sınav işlemleri devam eden ilanlardan sonra yeni personel alımı müjdesi gelerek adaylara duyuruldu.

ÇŞB BAKANI AÇIKLADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı TBMM bütçe görüşmelerinde açıklama yaptı. Söz konusu açıklamasında Salda gölünde yapılan çalışmalar hakkında;

Biz kıyıdaki ve çevredeki çöp tepeleri, derme çatma binaları kaldırdığımız için mi rahatsızsınız, insanlarımıza daha iyi şartlarda orada dinlenme imkanı verdiğimiz için mi rahatsızsınız, anlamakta zorluk çekiyoruz. HDP, millete faydası olan, doğamıza faydası olan, çevremizi koruyucu hiçbir adımın içerisinde olmadı, olamaz.

dedi ve Açıklamasına 2022 yılı 692 Sözleşmeli Personel Alımı yapacaklarını açıkladı.

2022 YILI 692 PERSONEL ALIMI KADROLARI AÇIKLANDI!

Bakanlık bünyesinde 2022 yılı 692 kişilik kadro ile 50 Su Bilim Mühendisi ve 642 Sözleşmeli Personel kadrolarında alım yapacaklarını bildirildi. İşin Olsa ekibine sürekli olarak gelen taleplere bakıldığında adayların atanmak için en çok beklediği meslek Su ve Bilim Mühendisliği olmuştu. Bu yönde atama sayısı çok az olması sebebi ile adaylar büyük heyecanla ilanı beklemeye başladılar bile.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan KPSS Şartı da aranacak. Bu yönde 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 KPSS Puanı almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve eğitimini en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinde tamamlamış olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlık yaptığı açıklamada henüz başvuru şartları hakkında bir açıklama yapmadı. İlanın 2022 yılında yayımlanacağı beli oldu. Ancak İlgili ilanın hazırlıklar tamamlandıktan sonra 2022 yılı İlk yarısı yayımlanması bekleniyor.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim