İŞKUR ve Aile Bakanlığı platformlarından ve kurumların kendis İnternet adreslerinden gelmiş olan ilanlara göre Kamuya farklı kurumlar tarafından 5 bin 530 personel alımı yapılacak. Söz konusu 16 kurumun başvurularının hepsi bugün içerisinde başladı. Peki Nasıl Başvuru yapılacak? Adaylardan aranan nitelikler nedir? Alım yapılacak kadrolar nedir? İşte detaylar.

Başvurular Bugün Başladı

Söz konusu olan 16 kamu kurumu için Personel ve Memur Alımı başvurular bugün ( 12 Ekim 2020 ) itibari ile başladı. Adaylar başvurularını farklı platfomlada üzerinden gerçekleştirecek olup ilanların detaylarını haberdeki bağlantı üzerinden öğrenebilirsiniz. Ancak Belediyelere yapılacak ve İŞKUR aracılığı ile yapılacak personel alımı ilanları için başvurular 16 Ekim 2020 tarihinde sona erecektir.

Başvurusu Başlayan Kurumlar ve Detayları:

Başvuru süreci başlamış olan ilanların detaylarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı: 5100 kişilik kadro ile Kuran kursu öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım alınacak. Alımlar en az lise , Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylarını kapsayacak.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı: KPSS 60 puan ile İŞKUR üzerinden İdari Personel kadrosunda 6 kişi alacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü: 22 farklı şehirde yapılacak personel alımı için 77 Tekniker ve 10 Büro personeli olmak üzere toplamda 87 kişi alınacktır.

Muğla Büyükşehir Belediyesi: Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 70 kişilik kadro ile İtfaiye Eri alımı yapılacak.

Ankara Üniversitesi: İŞKUR ile gelmiş olan ilana göre 134 Hasta ve Yaşlı Bakım elemanı alımı yapılacak. Başvurular başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Farklı alanlarda 10 kişilik kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak.

Şırnak Üniversitesi: KPSS şartı olmaksızın 1 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak.

TÜBİTAK: Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığına 8 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak.

Bodrum Belediyesi: Lisans mezunu adaylar içerisinden ve 70 KPSS puanı ile 25 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Bafra Belediyesi: 1 İnşaat Mühendisi, 1 Düz memuru ve 10 Zabıta memuru alımı yapılacak.

Şarköy Belediyesi: 14 kişilik kadro ile farklı alanlarda  1 Mimar, 5 Mühendis, 2 Tekniker, 1 Belediye Trafik Memuru, 1 Tahsildar ve 4 Düz Memur alımı gerçekleştirecek.

TÜM İLANLARIN DETAYLARI BURADA

İstanbul Üniversitesi: 23 Öğretim Görevlisi Alımı İlanı İçin Tıkla

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi: 6 Akademik Personel Alımı ilanı için Buraya Tıkla

Çankırı Karatekin Üniversitesi: 2 öğretim elemanı alımı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi: 15 Akademik Personel alınacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Blecik Şeyh Edebali Üniversitesi: 18 personel alımı yapılacak. Kadro dağılımı ve şartlar için Buraya Tıkla

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Kamu kurumlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen genel niteliği yani 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olması gerekmektedir. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi şartlar aranacak.

KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda adaların 2018,2019 evay 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim