Belediyelere memur alımı için yeni ilanlar yayımlanıyor. Ekim Ayı Memur Alımı için farklı belediyeler bünyelerindeki eksikliği karşılamak için farklı eğitim seviyelerinden olmak üzere yüzlerce Zabıta Memuru Alımı gerçekleştiriyorlar. Alımlar 657 sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere, Belediye Zabıta yönetmeliğine göre KPSS puanı ile zabıta alınacak.

İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış bu haberimizde siz değerli okurlarımız için Zabıta Memuru alımı ve başvuruları hakkında tüm detayları aktaracağız.

KİMLER ZABITA MEMURU OLABİLİR?

Zabıta Memuru alımları Belediyeler tarafından yapılıyor. Söz konusu Belediyeler bünyelerindeki ihtiyaç doğrultusunda yayımladıkları ilanlar ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden Zabıta memuru adayı alıyorlar. Aynı zamanda Erkek ve Kadın adayların başvuru yapabileceği ilanlar için Boy, KPSS, Yaş gibi kriterler aranmakta olup bu niteliklere sahip olan adaylar başvuru yapabiliyor.

GENEL ZABITA MEMURU ALIMI ŞARTLARI:

Belediyeler memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu bağlamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi nitelikler aranacak.

ZABITA MEMURU ÖZEL ŞARTLARI:

  • 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Yapılacak Zabıta Memurluğu sınavı tarihi ile 30 yaşından gün almamış olmak,
  • En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası olmamak,

EKİM AYI ZABITA MEMURU ALIM YAPAN BELEDİYELER:

İstanbul Şişli Belediyesi ( En Geç 01 Ekim 2020 ): Belediye 25 kişilik kadro ile Lisans mezunu adaylar içerisinden KPSS 65 puan ile Zabıta alınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ( En Geç 02 Ekim 2020 ): Belediye toplamda 30 Zabıta memuru alacak. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden Ön Lisans mezunlarından yapılacak ve en az 70 KPSS puanı şartı aranacak.

Şırnak Belediyesi ( En geç 02 Ekim 2020 ) : KPSS en az 65 puan ile 2 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Kağıthane Belediyesi ( En geç 02 Ekim 2020 ): 25 kişilik kadro ile 12 Lisans mezunu ve 13 Ön Lisans mezunu zabıta memuru alınacak.

Bodrum Belediyesi ( 12 - 16 Ekim 2020 ): Lisans mezunu 70 KPSS puanı ile 25 Zabıta Memuru Alımı gerçekleştirilecek.

Sarıyer Belediyesi ( 02 - 06 Kasım 2020 ): Ön Lisans mezunu KPSS 60 puan ile 15 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Mamak Belediyesi ( 30 Kasım - 04 Aralık 2020 ): Ön Lisans mezunu 20 ve Lisans Mezunu 30 Zabıta Memuru alınacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK:

Belediyelere Zabıta Memuru alımı için başvurular yukarıdaki başvuru tarihlerine göre yapılacak. Bu yönde adaylar başvurularını bazı belgeler ile birlikte şahsen ilgili belediyenin Yazı İşleri Müdürlüğüne gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için yukarıdaki belediyelerin üzerine tıklayarak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim