Geçtiğimiz günlerde duyurulan ilanlara göre Kamu kurum ve Kuruluşlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda alım yapacaklar. Başvurular hafta başı ile veya öncesinde başlamış olup artık sona ermektedir. Söz konusu alımlar, Belediyeler, Bakanlıklar ve Kamu Kurumları tarafından yapılacak. Buna göre başvurusu sona eren ilanlara göre kamuya toplamda 236 kişilik kadro ile Kamuya Memur alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu kurumların memur alımları için adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

BAŞVURUSU SONA EREN KURUM VE DETAYLARI:

Alım Yapacak Belediyeler:

Edirne Belediyesi: 13 Kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri alımı yapılacak. Alımlar Lise, Ön lisans ve Lisans mezunlarından yapılacak olup adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den en az puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Üsküdar Belediyesi: En az lise mezunu adaylar içerisinden 45 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alınacak. Bu doğrultuda Lise Mezunu 10, Ön Lisans mezunu 12 ve Lisans mezunu 23 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Fatih Belediyesi: Belediye bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 40 kişilik boşluk ile Kadın Erkek adaylar içerisinden Lisans mezunu Memur alımı yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 75 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Safranbolu Belediyesi: Kadın Erkek adaylar içerisinden iki farklı kadro ile memur alımı yapılacak. Bu yönde 60 KPSS puanı ile 4 İtfaiye eri ve 70 KPSS puanı ile 4 zabıta memuru alımı yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Alım Yapacak Bakanlık:

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB bünyesine KPSS'li veya KPSS siz olmak üzere farklı kadrolarda 10 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapılacak. Bu doğrultuda adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türüne göre en az 70 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Alım Yapacak Kamu Kurumu:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu: BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 120 kişilik boş kadro ile Bankacılık uzman yardımcısı 70, BDDK Uzman yardımcısı 10 ve Bankalar Yeminli Murakıp 50 olmak üzere 120 memur alımı yapılacak. Adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 veya 85 puan almış olmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu yukarıdaki Belediyeler, Kamu Kurumları ve Bakanlıklar bünyelerine memur alımı için başvurularda sona geldik. Adaylar başvurularını en geç 30 Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda adaylar yukarıdaki bağlantılar üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

DİĞER KAMU VE ÖZEL ALIMLAR BURADA

Editör: TE Bilisim