Bugün yayımlanan kamu personeli alımı ilanlarına göre 642 kişilik boşluk ile alım yapılacak. Bu kapsamda 27 Temmuz 2020 memur alımı ilalarına göre adaylardan KPSS puanı şartı aranacak. Ancak bazı ilanlarda ise KPSS şartı yer almıyor. İşin Olsa ekibi olarak 27 Temmuz 2020 tarihli kamu ilanlarını sizlerle paylaşacağız.

BAYRAM ÖNCESİ KAMU İLANLARI YAYIMLANDI!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yayımlanan kamu personeli alımı ilanlarına göre kamuya 642 kişilik kadro ile alım yapılacak. Alım yapacak kurumlara baktığımızda ise en çok alımlar Üniversiteler tarafından yapılıyor. Bayram öncesi yayımlanan kamu personeli ve memur alımı ilanları aşağıdadır.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Günün kamu personeli alımı ilanlarına göre kurumlar ve kuruluşlar, Temizlik görevlisi, Hemşire, Sağlık Teknikeri, Diğer Sağlık Personeli, Laborant, Uzman Yardımcısı, Sözleşmeli Personel, Ebe, Eczacı, Akademik personel alanlarında alım yapılacak.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIMLAR:

Yayımlanan ilanlara göre KPSS şartı arayan kamu kurumları adaylardan, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranır.

YAYIMLANAN KAMU İLANLARI:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yukarıdaki kamu ilanlarına göre, adaylardan,

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi nitelikler aranacak.

DİĞER KAMU VE ÖZEL ALIMLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim