Kamuya Memur Personel alımı için ilanlara başvurular başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 3 Kamu Kurumuna memur işçi alımı yapılacak. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde Başvuruların pazartesi başlayacak olan ilanlar hakkında bilgileri, kadro dağılımlarını ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM YAPILACAK!

Söz konusu ilan yayımlayan kurumlar için bazıları KPSS İle alım yapıyorken bazı kurumlar KPSS Şartı olmaksızın alım yapacak. Bu doğrultuda 2 belediye ve 1 Bakanlık alım yapacak. Belediyeler için 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Bakanlık için ise KPSS siz Personel Alımı yapılacak.

BAŞVURULAR HAFTAYA BAŞLIYOR!

Söz konusu kamu kurumlarının memur personel alımı başvuruları hafta balı itibari ile yani 14 Haziran 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 gün içerisinde başvuruların yapılmış olması gereklidir. 18 Haziran 2021 tarihine kadar başvuru alınacak olup başvuruda bulunmak isteyenlerin mutlaka belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

ALIM YAPACAK 3 KURUM VE İLAN DETAYLARI:

Geçtiğimiz günlerde ilanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından alım yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi:

ABB memur personel alımı için bünyesine 250 kişilik kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda Zabıta Memuru Alımı yapılacak olup kontenjan dağılımı, 150 Lisans Mezunu ve 100 Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden alınacak olup Erkek veya Kadın adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda ise adaylardan Lisans için P3 puanından en az 70 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi:

Belediye iki farklı kadroda memur alımı yapacak. Alımlar 657 sayılı Devlet memurları kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere ve Belediye Zabıta ve İtfaiye yönetmeliğine göre 50 Zabıta Memuru ve 50 İtfaiye Eri alımı yapılacak. Bu kapsamda Zabıta Memuru alımları Lisans mezunlarından yapılacak. İtfaiye eri ise 40 Ön Lisans ve 10 Lisans seviyesinde yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir. İlanın Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı OGM:

Orman Genel Müdürlüğü 2083 kişilik boş kadro ile Kamu işçisi alımı yapılacak. Alımlar için 28 farklı müdürlük belirlendi. Resmi Gazetede yayımlanmış olan ilan için henüz kadrolar belli olmadı. Ancak geçmiş dönemlere baktığımızda alımlar,

Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı, Sıhhi Tesisatçı, Marangoz, Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni, Güvenlik Görevlisi, Laboratuvar Temizlik İşçisi, Kimya Laboratuvarı Görevlisi, Laborant , Temizlik Görevlisi, Sıhhi Tesisatçı, Otomotiv Elektrikçisi, Tornacı, İnşaat Teknolojisi Teknisyeni, Elektrikçi, Kamyon Şoförü, Endüstriyel Bakım Onarım Teknisyeni/Endüstriyel Elektronik Teknisyeni , Aşçı, Kalorifer Ateşçisi İş Makineleri Operatörü, Kaynakçı, İş Makineleri Operatörü, Tarım İşçisi-Karma Çiftçilik kadrolarında yapılacak.

İlan Hakkında Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim