Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 817 memur alımı ilanını kamuoyuna duyurdu. Buna göre pozisyonlarda mezuniyet şartları olduğu için adayların tamamı başvuramıyor ancak 70 büro memuru alımında her hangi bir mezuniyet şartı olmadığı için herkes başvurabiliyor. Her bölüm mezunu başvurabildiğinden dolayı adaylar tarafından 70 büro memuru alımı ilanına çok yoğun rağbet gösterilmektedir. Peki detayları nedir, sizler için aktarıyoruz.

Bir Çok Şehirde Alım Açıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harita üzerinden başvuruları şu an için almaya devam etmekte olup neredeyse bir çok şehre büro memuru alımı yapılmaktadır. Alım sayısı 70 olarak belirlenmiş olup adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den de 70 alması gerekmektedir. Adayların lisans mezunu, KPSS P3'ten 70 ile üzerinde alması gerekmektedir.

Aranan Şartlar Nedir?

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Yukarıdaki şartları sağlayan adaylar müracaatlarını gerçekleştirebilmekte olup hemen aşağıya resmi ilanı sizler için sunuyoruz.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim