Bakanlıklara yayımlanan ilanlara göre kamuya KPSS siz Personel Alımı yapılacak. Geçtiğimiz gün iki bakanlık tarafından gelen duyurulara göre 1500 kişilik boş kadro ile memur alımı ve bekçi alımı yapılacak. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere yayımlanan KPSS siz alımlar hakkında detayları paylaşacağız.

SON ZAMANLARDA EN ÖNEMİ ALIMLAR:

Son zamanlarda yayımlanan ilanlar içerisinde en değerli olan alımlardan olan bekçi alımı ve Adalet bakanlığının memur alımı ilanı oldu. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü sadece İstanbul ili için 400 Bekçi alımı yapacak. Adalet Bakanlığı ile bünyesinde 1100 kişilik boş kadro ile İcra Müdür ve İcra Müdür yardımcsı alımı yapacak.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI İLANI DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı bünyesine 1100 kişilik kadro ile yazılı ve sözlü sınavlar ile 5-9 uncu dereceli kadrolara 1100 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alınacaktır. Yazılı sınav ÖSYM tarafından yapılacak. Söz konusu İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı sınavı toplamda 105 dakika sürecektir. 

Söz konusu sınav Adana,  Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul - 1 ( Kadıköy/Maltepe/Ataşehir), İstanbul - 2 (Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kâğıthane/Sarıyer), İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van illerinde yapılacak.

Sınava Başvuru Şartları Nedir?

Adalet Bakanlığı 1100 memur alımına başvuru yapacak adaylarda, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve özel olarak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak  şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı memur alımına başvurular 29 Eylül 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 06 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak. Adaylar başvurularını sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Kılavuzu için Buraya Tıklayınız

BEKÇİ ALIMI İLANI DETAYLARI:

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı ilanda bünyesine 400 kişilik kadro ile sadece İstanbul ilinde Bekçi alımı gerçekleştirecek. Sadece Erkek adaylar başvuru yapablecektir.

Bekçi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan ilana göre Bekçi alımı için " En az lise mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak, Memuriyete engeli olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engeli olmamak, Güvenlik soruşturması olmamak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak" şartları aranacak.

Başvuru Tarihleri:

EGM Bekçi alımı için adaylar başvurularına 19 Eylül 2020 tarihi ile başladı.En geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar alınacak başvurular kabul edilecektir. Buna göre adaylar başvurularını sadece http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu İçin Buraya Tıkla

Editör: TE Bilisim