Geçtiğimiz aylarda hem Adalet Bakanlığı hem de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarda yaklaşık 37 bin kişi alınacağı duyurulmuştu. Jandarma Genel Komutanlığı yaklaşık 27bin komando, uzman er/erbaşlar alımı yapacağını ilan etmişti. Adalet Bakanlığı CTE Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 bin kişinin istihdam edileceği ifade edilmişti.

Her iki alımda da yeni gelişmeler yaşandı. 2019 yılının ilk çeyreği için açılan ilanda Jandarma Genel Müdürlüğü Lisans, ön lisans ve lise mezunu 40 bin adayların başvuruları inceledi ve sadece 22 bin aday yazılı, sözlü ve parkur aşamalarından oluşan mülakata davet edildi. Mülakata giren uzman er ve erbaşlar ise zorlu mülakat sınav yüzünden birçok kişinin spor ve sözlü aşamalarda elendiğini öner sürdü ve mevcut kontenjanın arttırılmasına yönelik taleplerini iletti.

Bir diğer yandan CTE personel alımı ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül beklenen açıklamayı ilan etti. Gül’ün açıklamasına göre tam olarak 11 bin 78 kişinin, zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personeli gibi çeşitli kadrolarda görev alacağını söyledi. Abdülhamit Gül sosyal medya hesabı üzerinden “Yeni personel talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Adliyelerde Bakanlık merkez teşkilatında ve Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edeceğiz” ifadelerini kullandı.