Mayıs Ayı Kamuya memur alımı ve Personel alımı ilanları yayımlandı

Nisan ayının bitmesi ile birlikte Mayıs ayı için yeni kamu ilanları geldi. 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek Sokağa Çıkma kısıtlaması içerisinde de adayların Elektronik ortamda başvuru yapabileceği ilanlar yayımlandı. Bu kapsamda alımlar en az lise mezunu olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Sadece Başvuru niteliklerini taşıyan adaylar başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda Kamuya Memur Alımı ve Personel Alımı ilanlarına göre başvurular KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın yapılacak. 

HAZİRAN AYI MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARIDA YAYIMLANDI. DETAYLAR BURADA

Haberimizde Ele Alacağımız Konular:

Her ay adaylar için aylık ve günlük ilanları sunmaktayız. Mayıs ayı itibari ile de bu geleneğimizden vazgeçmeden sadece adayların kolay başvuru yapabilmeleri adına haberimizi hazırladık. Bu haberimizde sizlere Mayıs Ayı Personel Alımları ve Mayıs Ayı memur Alımları hakkında bilgiler aktaracağız. Bu kapsamda:

  • Hangi Kadrolarda Memur Alımları Yapılacak?
  • KPSS Detayı Nedir? Hangi İlanlara KPSS siz Başvuru Yapılacak?
  • Hangi Kamu Kurumu Memur Personel Alımı yapacak?
  • Genel ve Özel Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Sokağa Çıkma Kısıtlaması ile birlikte adaylar hangi ilanlara başvuru yapabilecek?

tüm bu detayları sizlere aktaracağız.

CUMHURBAŞKANLIĞI DUYURDU! 14 BİN 150 MEMUR ALINACAK!

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanmış olan karara göre Türkiye Geneli farklı kadrolarda 74 kamu kurumu ve 128 Üniversiteye toplamda 14 bin 150 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda en çok yapılacak alımlar,

Adalet Bakanlığı için belirtilen izinin 1000 adedi sadece Hakim Adayı kadrosuna yapılacak atamalar için kullanılır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı için belirtilen atama izinin 1 adedi sadece Kefalet Sandığına ait kadrolarda yapılacak atamalar için kullanılabilir.

İçişleri Bakanlığı için belirtilen atama iznin 110 adedi sadece kaymakam Adayı kadrosuna yapılacak atamalar için kullanılabilir ve ilgili ilan Resmi Gazete yayımlanarak detaylar kesinleşti. İçişleri Bakanlığı 110 Kaymakam adayı alımı ilanı burada

Savunma Sanayi Başkanlığı için belirtilen atama iznin 30 adedi sadece Savunma Sanayii Uzman Yardımcısı kadrosuna yapılacak atama için kullanılabilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü için belirtilen atama iznin 11837 adedi sadece Komiser Muavini ve Polis Memuru kadrolarında yapılacak atamalar için kullanılabilir.

MAYIS AYI İLANLARI HANGİ KADROLAR İÇİN YAYIMLANDI!

Söz konusu Mayıs ayı içerisinde yapılacak alımlar, Üniversiteler, Belediyeler, Bakanlıklar ve Kamu Kurum ile Kuruluşları tarafından yapılacaktır. Bu kapsamda alımlar,

Hizmetli, Muhasebeci, Sekreter, Avukat, Banka Memuru, Sosyal Hizmetler Uzmanı, Sosyal Çalışmacı, Tahsildar, Öğretmen, Hemşire, Bilişim Personeli, Tekniker, Röntgen Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Diğer Sağlık Personeli, Uzman Yardımcısı, Coğrafi Bilgi Sistemi Uzman Yardımcısı, Zabıta Memuru, Mühendis, Mimar, Veznedar, Tahsildar, Ar-Ge Personeli, Güvenlik Görevlisi, Evlendirme Memuru, Çocuk Eğitimcisi, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni, İtfaiye Eri, Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Veteriner gibi kadrolarda alım yapılacak.

KPSS'Lİ KPSS SİZ ALIM YAPILACAK?

Mayıs ayı için yayımlanmış olan ilanlara KPSS puanı ile veya KPSS siz Personel Alımı kapsamında yapılacak.

KPSS Puanı ile yapılacak alımlarda adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise İçin KPSSp94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

KPSS siz Personel alımları ise bazı kurumlar tarafından yapılacak. Adaylardan KPSS yerine tecrübe niteliği talep edilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu ilanlara alımlar genel ve özel şartlar ile yapılacak. Bu bağlamda Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında yapılacak. Özel Olarak ise Yaş, Eğitim, gibi nitelikler aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan yukarıdaki genel nitelikler dışında, 35 yaşını doldurmamış olmak, Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartları aranacak.

İtfaiye eri ve Zabıta Memuru alımları için ise, Erkeklerde 167 cm ve kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

EN ÇOK İLGİ GÖREN MAYIS AYI MEMUR ALIMI İLANLARI:

Kültür Bakanlığı 45 Kamu Personeli ve Memur Alımı Başvurusu Başladı! En Az Lise

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 50 Memur Alımı İlanı Yayımlandı!

İçişleri Bakanlığı 2021 Yılı 110 Kaymakam Adayı Alım İlanı Yayımlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 100 Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 278 Zabıta Memuru Alımı Ne Zaman Başlıyor?

İBB 541 İtfaiye Eri Alımı İlanı 2021 - Kadın Erkek En az Lise ve 60 KPSS İle

İzmir Büyükşehir Belediyesi 100 İtfaiye Eri Alacak! En Az Lise ve 60 KPSS İle

Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS En Az 50 ve 60 Puan İle 171 Memur Alımı

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK!

Mayıs ayı içerisinde yayımlanmış olan Kamu İlanlarına başvurular sadece İnternet ortamında yapılacak. Bildiğiniz gibi tam kapanma süresi bayramdan sonra yani 17 Mayıs 2021 tarihi ile sona erecektir. Bu döneme kadar kamu personeli alımı ilanlarına başvurular sadece ilgili kurumların Resmi İnternet adresleri üzerinden yapılacaktır.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARININ LİSTESİ TAMAMI BURADA.

İLANLAR GÜNCELLENDİ:

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim