Mart ayı itibari ile kamuya ve özele yeni memur personel alımı ilanları duyuruldu. Şubat ayının sona ermesi ile bazı ilanların başvuru süreci geçti ve Mart ayında yeni ilanlar yayımlandı. Söz konusu yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya ve özele binlerce personel alımı yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere söz konusu ilanlar hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz. 2020 Memur Alımı detayları şöyledir.

MART AYINDA HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamu ve Özele alımlarda bir çok kamu kurumu, Kamu kuruluşu, özel kuruluşlar, Bakanlıklar ve Şirketler katılıyor. İlgili ilanlar ile on binlerce alım yapılacak olup, alımlar, Memur kadrolarına, persoe kadrolarına, işçi kadrolarına, Kamu Personeli Alımları, Askeri personel ve memur alımları, Asker alımları yapılacak. 

ÖZELE 50 BİNDEN FAZLA PERSONEL ALINACAK!

Özel kuruluşlar Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımladıkları ilanlara göre 60 bin kişilik kadrodan fazla alım yapacak. Bu bağlamda alımlar İnternet üzerinden veya şahsen ilgili kuruluşlara yapılacak. Genellikle ise İŞKUR kaynaklı alımlar, Genel Beden İşçisi, Temizlik İşçisi, Aşçı, Paketleme elemanı, Sağlık Personeli, Mühendis, Öğretmen, Tekniker, Teknisyen, Operatör ve Kamu işçisi alanlarında yapılacak. Bu kapsamında Mart Ayı Personel alımı ilanlarını sizlerle aşağıda paylaşacağız.

KAMUYA KPSS'Lİ KPSS'SİZ MEMUR ALINIYOR!

Kamu kurumları ve Kuruluşları genellikle memur alanında alım yapacak. Ancak Sözleşmeli Personel ve Kamu Personeli alımlrı için de alımlar yapılacak. Ancak bir çok kamu kurumu adaylardan KPSS şarto arıyorken bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı talep etmeden sadece tecrübe ve eğitime bakarak alım yapmaktadırlar. Bu yönde Sözleşmeli personel alımlarıda ise adaylara KPSS baraj puan şartı verilmiyor ve başvuru yapan adayların KPSS puanı esas alınarak yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılıyor. Haberimizin sonunda sizlere Mart Ayı memur Alımıilanlarını sizlerle paylaşacağız.

KPSS Puanı İle Alımlar:

Kamuya Memur Alımı için KPSS puanı ile alımlarda, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartı var. 

KPSS'siz Alımlar: Kamuya KPSS şartı olmaksızın alım yapan kamu kuruluşları ise adaylardan KPSS yerine tecrübe, Eğitim gibi şartlar arayarak adaylara değerlendirme yapmaktadır.

MART AYI TYP ALIMLARI YAYIMLANDI!

Mart ayının girmesi ile birlikte 2020 yılı TYP personeli alımları için ilanlar gelmeye başlandı. Geçici süreli olarak alınan toplum Yararı Programı altında personel alımları için alımlar işçi, Temizlik personeli ve Güvenlik Personeli pozisyonlarında yapılmaktadır.

İlgili Haber:  Mart Ayı TYP İlanları Açıklandı! 2 Kamu Kurumuna 150 Personel Alınacak!

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmsı ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranıyor.

Özel olarak ise, Yaş niteliğinde kamuya alımlarda adaylardan 35 yaşını dolrumamış olmak ve özele alımlarda ise yaş sınırı 50 yaşına kadar uzamaktadır. Eğitim olarak alım yapılacak pozisyon için adayların ilgili eğitim kurumlarında mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İşin Olsa ekibi olarak sizler için özel olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere Mart ayı kamu personeli ve memur alımları hakkındabilgileri aktardık. Başvuru yapacak adayların mutlaka belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Aynı zamanda başvurular şahsen veya online olarak kurumun belirttiği şekilde yapılıyor. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız özel bu haberimizde sizlere kamuya memur personel alımlarını yansıtan tablo hazırladık. İlgili tabloda bilgiler, Alım yapacak kurumlar, KPSS şartı, İlanların detayları, Son başvuru tarihi ve alım yapılacak kadro şeklindedir. Ayrıca başvuru yapabileceğiniz ve ilanları inceleyebileceğiniz yardımcı bağlantıları sizlerle paylaşacağız.

İŞKUR Üzerinden Özele ve Kamuya Personel Alımı İlanları : esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Akbank

isinolsa.com

- - - TIKLAYIN
ASELSAN - - - TIKLAYIN
Emirates - - - TIKLAYIN
Mersin Üniversitesi Var 49 31/03/20 TIKLAYIN
DAKA - 7 17/04/20 TIKLAYIN
SASKİ Var 67 Ertelendi TIKLAYIN
Aksaray Belediyesi KPSS 60 25 Ertelendi TIKLAYIN
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi KPSS 60 50 Ertelendi TIKLAYIN
İş Bankası Yok - - TIKLAYIN
Ankara Büyükşehir Belediyesi KPSS 60 300 Ertelendi TIKLAYIN
Samsun Büyükşehir Belediyesi Var 134 Ertelendi TIKLAYIN
Balıkesir Üniversitesi Var 21 10/04/20 TIKLAYIN
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa KPSS 60 102 10/04/20 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Var 18000 01/04/20 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Yok 14000 30/03/20 TIKLAYIN
İstanbul Üniversitesi KPSS 50 58 09/04/20 TIKLAYIN
TÜİK - 9 30/04/20 TIKLAYIN
Adnan Menderes Üniversitesi Var 108 08/04/20 TIKLAYIN
Ankara Üniversitesi Var 83 09/04/20 TIKLAYIN
İçişleri Bakanlığı Var 15 17/04/20 TIKLAYIN
İçişleri Bakanlığı Var 15 10/04/20 TIKLAYIN
İçişleri Bakanlığı Var 15 04/05/20 TIKLAYIN
TÜBİTAK Yok 40 24/04/20 TIKLAYIN
Kulu Belediyesi KPSS 50 9 24/04/20 TIKLAYIN
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Var 2 13/04/20 TIKLAYIN
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Var 24 13/04/20 TIKLAYIN

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim