Eylül ayı memur alımı ve Eylül Ayı Personel alımı ilanları yayımlandı. Ağustos ayını bitmesi ile birlikte Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacaklarını bildirdiler. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kadrolarda ve niteliklerde binlerce kamu personeli alımı yapılacak. Ayrıca alımlar en az lise, ön lisans ve lisans mezunlarından yapılacak. Peki kimler Eylül ayı içerisinde yayımlanan ilanlara başvuru yapabilecek? Alım yapacak kurum veya kuruluşlar hangileridir? Son başvuru tarihi nedir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ MEMUR PERSONEL ALIMI YAPILACAK!

Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak için KPSS puanı ile veya KPSS puanı olmadan alım yapacak.

Buna göre KPSS puanı ile yapılacak memur personel alımları için, 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartları aranacak.

KPSS Siz Memur Alımı ve KPSS Siz Personel alımları için ise ilanlar yayımlandı. KPSS puanı olmayan veya düşük olan adaylarında başvuru yapabileceği söz konusu ilanlara bazı nitelikler doğrultusunda başvuru yapılabilecek. KPSS siz memur alımları için sizlerle aşağıda kurumları paylaşacağız.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNU ALIM YAPILACAK!

Kurumlar bünyelerine alımını yapacağı memur veya personel adaylarından ilk önce eğitim niteliği talep etmektedir. Bu kapsamda Lise mezunları için herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak, Ön Lisans mezunları için Yükseköğretim kurumlarının iki yıllık bölümlerinden mezun olmak ve Lisans mezunları için Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak gibi nitelikler aranacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Eylül ayı kamu ilanlarına başvuru yapabilmek için öncelikle yukarıdaki niteliklere sahip olmak gereklidir. Bunun dışında genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gerekmektedir.

Bunun dışında adaylardan, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak.

Ayrıca Belediyelere Zabıta Memuru alımlarından Boy şartı, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve sürücü belgesine sahip olmak gibi şartlar aranacak.

ALIM YAPACAK KAMU KURUM VE KURULUŞLARI:

Eylül ay içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarına binlerce memur personel ve işçi alımları yapılacak. Buna göre alımlar Belediye, Üniversite ve diğer kurumlar tarafından yapılacak.

İLANLAR GÜNCELLENDİ!

Eylül ayı memur ve personel alımları için ilanlar güncelendi. Bu kapsamda Farklı belediyeler zabıta memuru, İtfaiye eri ve Düz memur alımı yapıyor. Ayrıca Bankalar, Polis Akademisi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK gibi kamu kurumları personel alımı yapacak.

Alım Yapacak Belediyeler, Üniversiteler ve kurumların detayları şöyledir.

DİYANET İŞLERİ 5000 PERSONEL ALACAK!

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda 5000 kişilik personel alımı ilanı yayımladı. Alımlar 1400 Kur'an Kursu Öğreticisi, 3500 İmam-Hatip ve 100 Müezzim-Kayyım alımı yapılacak. Başvuru süreci 06 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 20 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ADALET BAKANLIĞI VE EGM ÖNEMLİ İLAN YAYIMLADILAR!

Eylül ayı içerisinde yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre kamuya farklı kurumlar ilan yayımlaya devam ediyor. Yayımlanan ilanlar içerisinde önemli alım ilanları ve kurumlar yer alıyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı yayımladılar.

Bu kapsamda EGM Sadece İstanbul için 400 bekçi alımı yapacak. Adalet Bakanlığı ise 1100 kişilik kadro ile İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı gerçekleştirecek.

İLANLARIN DETAYLARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim