Ülkemizde bulunan bir çok kamu kurumıu veya kamu kuruluşu halka hizmet vermek için canla başla çalışıyor ve Ülke olarak İnsan memnuniyeti bakımından tüm bakanlıklar sıkı çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda genç memur adaylarının önü açılıyor ve Kamuda görev almak için Kamu Personeli Seçme Sınavına veya ÖSYM tarafından yapılan çeşitli başka sınavlara katılarak kamu kurumlarında veya kamu kuruluşlarında görev alabilmek için adeta yarışıyorlar. Bu sınavlardan alınan sonuçlara göre ise kurumların veya kuruluşların düzenledikleri sözlü veya yazılı sınava katılarak son aşamayı yapıyorlar ve sonunda sonucu olumlu olanları ataması yapılıyor.

Bu bağlamda Kasım ayının bitmesi ile birlikte kamu personeli alımları ve memur alımları 2019 yılının son ayında canlılık göstererek kamuya alımlar için binlerce kişilik ilan yayımlandı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak her zaman yayımlanan ilanları önce sizlerle paylaşıyoruz. İşin Olsa olarak sizlere bu haberimizde Aralık ayında memur personel alımı yapacak kamu kurumları hakkında bilgileri aktaracağız. Bu haberimizde alım yapılacak kadrolar, Alım yapacak kurumlar , Başvuru şartları ve başvuru bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz.

ARALIK AYINDA HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Aralık ayı için yayımlanan ilanlara göre, TTK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BBDK, NDK, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Merkezi Yerleştirmeler, farklı Üniversiteler, Belediyeler, Aile Bakanlığı, Diyanet İşleri, Sayıştay gibi kamu kurumları alım yapacaklarını belirttiler.

Alınacak kadrolar ise, Memur, Mühendis, Sözleşmeli Personel, Bilişim Perosneli, Hemşire, Uzman Yardımcısı, İşçi, Zabıt Katibi, Zabıta Memuru, ASDEP Personeli gibi alanlarda alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aralık ayı içerisinde alımı yapılacak memur personel adaylarından bazı nitelikler talep ediliyor. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılıyor. Bu kapsamda Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve durumuna göre özel nitelikler aranıyor. İşte şartlar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu Haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Eğitim şartı: Adayların eğitim bakımından en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olmaları veya bunlar adenkliği bulunan ve YÖK onaylı yurtdışı kurumlarından mezun olmuş olmak,
  • Yaş şartı: Alım pozisyonuna göre 30 veya 35 yaşından büyük olmamak ve 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • KPSS Şartı: Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar öncelikle başvuru şartlarının tamamını  taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde mutlaka son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

ARALIK AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI:

İşin Olsa ekibi olarak sizlere her ay hazırladığımız ve güncel tuttuğumuz aylık alım haberleri ile farklı kaynaklar aramadan ve gezmeden tüm kamu ilanlarının tek sayfada Sizler için topluyoruz.

İlgili haberimizin sonunda yani aşağıda göreceğiniz tabloda da alım yapılacak kurumlar, KPSS şartının olup olmadığı, Son başvuru tarihi, Alım sayısı ve ilanların detaylarına ulaşarak daha fazla bilgi sahibi olacaksınız.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

TCDD Var 4 31/01/20 TIKLAYIN
TİGEM Var 4 31/01/20 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Var 9 31/01/20 TIKLAYIN
TİKA Var 9 31/01/20 TIKLAYIN
Adli Tıp Kurumu Var 8 31/01/20 TIKLAYIN
Yazma Eserler Kurumu KPSS 60 26 30/01/20 TIKLAYIN
Maliye Bakanlığı Var 100 07/02/20 TIKLAYIN
BEBKA - 9 14/02/20 TIKLAYIN
KGK Var 2 10/02/20 TIKLAYIN
EÜAŞ Var 10 03/02/20 TIKLAYIN
Jandarma Yok - 31/01/20 TIKLAYIN
Sahil Güvenlik Yok - 31/01/20 TIKLAYIN
Ankara Üniversitesi Var 5 03/02/20 TIKLAYIN
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Var 8 03/02/20 TIKLAYIN
BAKA - 10 21/02/20 TIKLAYIN
İletişim Bakanlığı Yok 30 31/01/20 TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı KPSS 60 50 10/02/20 TIKLAYIN
Sağlık Bakanlığı Var 24 27/01/20 TIKLAYIN
DOKA - 8 21/02/20 TIKLAYIN
Jandarma  KPSS 65 481 31/01/20 TIKLAYIN
Ticaret Bakanlığı Var 22 21/02/20 TIKLAYIN

İŞİN OLSA / İZMİR / ÖZEL HABER

Ekran Resmi dahi olsa söz konusu haberin kullanılması kesinlikle yasaktır ve izil verilmemektedir. haberin kullanıldığı görülürse uyarı verilmeden yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim