Temmuz ayının sona ermesi ile birlikte 2019 yılı Ağustos ayı kamuya ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre en az lise mezunu olmak kaydı ile Ön Lisans ve Lisans mezunlarının da başvuru yapabileceği ilanlar yer alıyor.

Ülkemizde bulunan binlerde memur adayı ve personel adayı Temmuz ayı içerisinde yapılan Merkezi atamadan yararlanamadı ve şimdi dışarıdan alım yapılacak kamu ilanlarını bekliyorlar. Ancak İşin Olsa ekibi olarak hala memur ve personel kadrosuna yerleşemeyen adaylar için özel olarak hazırladığımız bu haberimiz sayesinde kamuya yayımlanan memur alımlar, Personel alımları ve askeri personel ilanlarını inceleyerek güncel olan ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere Başvuru şartları, Alım yapacak kurumlar ve kadroları ve başvuru bilgileri hakkında bilgiler vereceğiz.

AĞUSTOS AYI MEMUR PERSONEL ALIMI İLANI YAYIMLAYAN KURUMLAR?

Ağustos ayının girmesi ile yeni memur alımı ve personel alımı ilanları gelmeye başladı. Bir çok ilan için ise temmuz ayı içerisinde yayımlanan memur personel alımlarının başvuru süreci Ağustos ayı içerisinde de devam edecek.

Buna göre Türk Kızılayı, ROKETSAN, Sağlık Bakanlığı, TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Akbank, TÜBİTAK, Adalet Bakanlığı, Emirates, Kültür Bakanlığı Kazı Başkanlıkları Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ceza ve tevkifevleri genel müdürlüğü gibi kamu kurumları veya kamu kuruluşları memur , personel ve askeri personel alımı yapacaklar.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak?

Yukarıda sizlerle paylaştığımız kamu kurumları, Sözleşmeli Personel, Muvazzaf Subay ve Astsubay, uzman çavuş, uzman erbaş, Öğretmen sınıfı subay, Açıktan Devlet memuru, İdare Memuru, Öğretmen, Psikolog, Sosyal çalışmacı, Veteriner hekim, Kabin memuru, gişe personeli, Bilişim Personeli gibi kadrolarda alım yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu olan personel, memur alımı ilanlarına ve askeri ilanlara başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca yaş şartı da alım yapılacak pozisyona göre değişiklik göstermektedir. Adaylardan memur kadrosu için 35 ve askeri personel alımları için 27 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler yer almaktadır.

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLECEK!

Kamuya memur alımı ve personel alımı ilanlarından en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Buna göre lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Yükseköğretim kurumlarının iki yıllık bölümlerinden mezun olmuş olmak ve lisans mezunları için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak ve yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için YÖK onaylı denklik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

BAZI KADROLAR İÇİN KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Söz konusu olan memur alımı ve personel alımları için adaylardan KPSS şartı aranıyor. Bu bağlamda lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50,60,70 veya üzeri puan almış olmak şartları aranacak.

Ancak bazı kamu kurumları veya kamu kuruluşları ise adaylardan KPSS şartı talep etmiyorlar.

AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE BEKLENEN İLANLAR:

Geçtiğimiz haftalarda ve aylardan bakanlıkların yapmış oldukları duyurulara göre, Orman Genel Müdürlüğü 5 bin memur alımı, Kültür ve Turizm bakanlığı 500 kütüphaneci ve 285 memur alımı ilanları ağustos ayı içerisinde yayımlanabilir. Ağustos ayı memur alımlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirebilrisiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI MEMUR ALIMI İLANI YAYIMLANDI!

Sağlık Bakanlığı ağustos ayı içerisinde yayımlanması beklenen ilanlardandı. Ancak söz konusu ilan 31 Temmuz 2019 tarihinde yayımlandı ve lise, ön lisans ve lisans mezunları içerisinden toplamda 12 bin memur personel alımı yapılacak. Söz konusu alımlar 07 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM KPSS 3019/4 tercih kılavuzu ile yapılacak ve adaylar tercih işlemlerini en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

AĞUSTOS AYI MEMUR, PERSONEL VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Editör: TE Bilisim