Kamuya 1865 Memur Personel Alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılmış olan 2 Bakanlık bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 1865 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Günümüzde işsizlik sorunu devam etmekte olup ve KPSS'ye katılmış olan binlerce aday tarafından beklenen ilanlar yayımlandı. Adaylar KPSS Puanı ile başvuru yapabilecekleri ve beklenen alım için süreç başlıyor. Bu yönde Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesine memur personel alımı kadro dağılımı ve başvuru şartları haberimizde yer almaktadır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adalet Balanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 1865 kişilik kadro için Memur Personel Alımı yapacak olup her iki ilan için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu nitelikleri ve kadrosuna göre belirtilen özel niteliklere sahip olan Erkek veya Kadın adaylar başvuru yapabilecekler.

Bakanlıklar Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Söz konusu olan 2 Bakanlık toplamda 1865 kişi bünyesine istihdam edecek. Bu kapsamda:

İçişleri Bakanlığı İlan ve Kadroları:

İçişleri Bakanlığı 1772 kişilik kadro ile Merkez ve Taşra Teşkilatnda görevlendirmek üzere, Avukat, Bilgisayar Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Programcı, Tekniker, Teknisyen, Büro Personeli, Çağrı Karşılama Personeli, Arşiv Uzmanı, Avukat, Çözümleyici, Programcı, Büro Personeli, Destek Personeli ( Şoför ), Bilgisayar Mühendisi, Harita Mühendisi, Makine Mühendisi, Elektrik Elektronik Mühendisi, Harita Teknikeri, Şehir Plancısı alımı yapılacak.

Bir diğer ilana göre ise İçişleri Bakanlığına bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 90 kişilik kadro için Lise mezunu 90 Hizmetli alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı İlanı ve kadrolar:

Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesine İstanbul ilinde 2 Kimyager ve İzmir ilinde 1 Biyolog olmak üzere toplamda 3 Memur Personel alımı yapacak.

Özel ( KPSS, Yaş, Eğitim ) Şartları Nedir?

KPSS Şartı: Her iki bakanlıkta adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı: Yapılacak giriş sınavı yılının Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak.

Eğirim Şartı: Adayların alım yapılacak pozisyona göre belirtilen en az lise, Ön Lisans veya Dört yıllık lisans mezunu seviyesinde mezun olmaları gereklidir.

Başvuru Süreci Başlıyor!

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı Memur Personel alımı için adaylar başvurularına 25 Ocak 2021 tarihi ile başlayacaklar. Bu kapsamda:

İçişleri Bakanlığına en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapılacak. İlanın Detayları Burada.

Emniyet Genel Müdürlüğüne en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru alınacak. İlanın detayları Burada.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumuna en geç 29 ocak 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. İlanın Detayları Burada

Editör: TE Bilisim