Ülkemizde 1 yıldan fazla bir süredir devam eden Koronavirüs salgını sebebi ile bir çok şeyde kısıtlamalar yapıldı. Bunlara ek olarak Kamuya alımlarda da bazı kısıtlamalar oldu ve bir çok sınav ve mülakatlar yapıldı. Bu kapsamda bir çok işsiz vatandaş ve milyonlarda genç zor durumda. Herkes Kamuya yapılacak alımlar ve mülakat tarihlerini bekliyor. Bu yönde Geçtiğimiz ay sonunda ve bayramı da içerisinde alan tam kapanma dan sonra kademeli normalleşme sürecine girildi. Vaka sayılarının düşmesi sebebi ile tam normalleşme veya yine bazı kısıtlamalı normalleşme sürecine girilecek. Buna göre kamuya da yeni alımlar bekleniyor.

NORMALLEŞME SÜRECİNİ GİRİLİYOR!

Cumhurbaşkanı kararı ile 29 Nisan 2021 tarihinde başlayan ve Ramazan Bayramını da içerisinde alan Tam kapanma süreci 17 Mayıs 2021 tarihinde sona erdi. Tam kapanma öncesi vaka sayısı 65 bin sınırına gelmişti ve son verilere bakacak olursa çok ciddi bir düşüş ile 7 bin sınırına girildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı birimlerinde yapılacak Toplantı sonucuna yeni normalleşmeler gelmesi bekleniyor.

Bu normalleşme yine kademeli olarak yapılacağı düşünülmekte. Yaz sezonuna girerken Normalleşme adımlarında öncelikle Sokağa Çıkma kısıtlaması esnetilmesi ve Kafe, Restoranların kısıtlamalarının kaldırılması veya esnetilmesi beklenmekte.

KAMUYA ALIMLARDA DA NORMALLEŞME YAŞANACAK!

Bildiğiniz gibi salgının ülkemize gelmesi sebebi ile Kamuya alımlarda ve bazı mülakatların ertelenmesi karası ile bir çok alım ertelendi veya iptal edildi. Bu kapsamda 1 haziran 2021 tarihi sonrası Cumhurbaşkanlığından çıkacak karar ile yeni normalleşme adımları atılacak ve Aşının da artması ile tamamen normale dönülmesi kısa süre içerisinde beklentiler arasında. Kamuya yapılacak, Memur Alımları, Personel Alımları, Askeri Personel Alımları ve Polis Alımlarında da normalleşme yaşanması ve milyonlarca gencin hayali gerçekleştirilmesi bekleniyor.

14 BİN 150 MEMUR ALIMI KESİNLEŞTİ!

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan karar ile 2021 yılı içerisinde verilen kadrolara bakacak olursak açıktan 14 bin 150 Memur alımı için kurumlara izin verildi. Bu yönde 70 üzerinde kuruma ve 128 Üniversiteye kadro dağılımı yapıldı. Söz konusu karar detayları şöyle:

Kamu İdare, Kurum ve Kuruluşlarının 8/2/21 tarihli ve 2021 / 107 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Eli karar ekli (1 ) sayılı listede belirtilen atama sayılarına ilave olarak kullanabilecekleri atama sayıları ekli listede gösterilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Yayımladı! 2021 Yılı Açıktan 14 Bin 150 Memur Alımı Yapılacak!

POLİS ALIMI BEKLENİYOR!

Bildiğiniz gibi polis alımları için de ertelemeler yapıldı. Özellikle PMYO larda 2020 yılı alım yapılmadı. Bu kapsamda normalleşme sonrasında ilk olarak PMYO ilanı bekleniyor. Sonrasında ise 28. Dönem POMEM Polis alımları ve Komiser alımları beklenmektedir.

2021 Yılı PMYO İle Lise Mezunu 5000 Polis Alımı Bekleniyor! Taban TYT Kaç?

2021 Yılı EGM 11 Bin 837 Komiser Muavini ve Polis Alımı Yapacak

MEMUR VE KAMU PERSONELİ ALIMLARI YAPILACAK!

Normalleşme sürecinde en çok beklenenler arasında olan memur alımları içinde büyük alımlar beklenmektedir. Özellikle ÖSYM tarafından yapılacak KPSS 2021/1 ve KPSS 2021/2 tercihleri ile en az 3 bin memur alımı beklenmektedir. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden 2020 yılı KPSS Puanı ile yapılacak.

KPSS 2021/1 Merkezi Atama 2500 Memur Alımı Bekleniyor! Kadrola Ne Olacak?

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI BEKLENİYOR!

Normalleşme sürecinde beklentiler arasında olan Askeri Personel alımları da yapılacak. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından gelecek duyurular ile Askeri Personel alımları yapılacak.

TÜM GÜNCEL MEMUR PERSONEL, POLİS, BEKÇİ ALIMI İLANLARI BURADA

İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim