Nisan ayının da sonuna yaklaşırken yeni haftada İŞKUR üzerinden kamu kurumları personel alımları da devam ediyor. 20 Nisan 2020 itibari ile yayınlanan yeni ilanlarda farklı kamu kurumları farklı pozisyonlarda olmak üzere ilköğretim mezunu personel alımı yapacak olup adayların istihdam edileceği kadrolar ve başvuru şartlarına ilişkin detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımda Harran Üniversitesi 1 inşaat boyacısı, 4 temizlik görevlisi, 1 sıhhi tesisatçı alımı, Dumlupınar Üniversitesi 18 temizlik görevlisi ve 2 işletme inşaat bakım onarımcısı, BİGA Sulama Birliği 2 çiftçi, Talas Belediyesi 1 bahçe bakım elemanı, 1 çöp kamyonu sürücüsü, 12 beden işçisi, 10 park süpürücü, 1 çim saha görevlisi, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma enstitüsü Müdürlüğü 1 hayvan yetiştiricisi alımı yapacaktır.

Adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında Türk vatandaşı olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, ilanda yer alan il ya da ilçede ikamet ediyor olmak, 18 yaşından büyük olmakla birlikte belirtilen yaş aralığında olmak, Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak, Başvuru yapılacak ilgili meslek kolu için meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olduğuna dair mezuniyet belgesi veya Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika veya meslek koluna ait alanda ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx"İş Arayan" linki üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Bunun yanı sıra İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilmektedir. Adaylar açılan sayfada ilgili ilan numarasını girerek başvurularını yapabilmekte olup ilan numaraları ise şu şekildedir.