Yargıtay Başkanlığı işçi alımı yapacak. 2021 yılı İşçi Alımı kapsamında yayımlanan ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Hizmet Birimlerinde görevlendirmek üzere Kadrolu olarak farklı kadrolarda İşçi Alımı yapacak. Peki alım yapılacak kadrolar nedir? Kimler başvuru yapabilecek? KPSS şartı Nedir? Yaş Şartı Nedir? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA İŞÇİ ALIMI YAPILACAK?

Yargıtay Başkanlığı Kadrolu İşçi Alımı için bünyesine, 279 kişilik kadro ile, Aşçı Uzmanlık Alanında, 2 Hamur, Pasta, Tatlı ustası, 2 Dönerci, Kebapcı, Pideci ustası, 1 Et hazırlık, Kasap ustası, 5 Sıcak yemek ustası, 7 Garson, 249 Temizlik Personeli ve 13 Bahçıvan - Peyzaj Bahçıvanı alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2. Kamu haklarından mahrum olmamak,

3. Sınavın son başvuru tarihi itibariyle18 yaşını tamamlamış olmak,

4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5. Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak,

6. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak,(yapılmış, tecilli veya muaf olmak)

7. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

9. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu sonuçlanmak,

10. İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

KPSS Şartı Nedir?

Söz konusu ilan için adaylardan KPSS Şartı aranmıyor. Ancak sadece garson kadrosu için adaylardan, 2020 yılı KPSS(B grubu) sınavına girmiş olmak ve KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Aşçı alımları ve Bahçıvan alımları için 35 ve Temizlik Personeli ile Garson kadroları için adayların Sınav başvurusunun son günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Yargıtay Başkanlığı 279 Kadrolu İşçi Alımı için başvurular İŞKUR üzerinde başladı. Adaylara başvuru için 4 günlük süre verilmiş olup en geç 11 Haziran 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştireceklerdir. Şartları uyan adaylar, başvurularını 07.06.2021 – 11.06.2021 tarihleri arasında Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne – Çankaya Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden İş Arayan" linkine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

Elektronik Başvuru Ekranı İçin Buraya Tıkla

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim