Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda işçi personel alımı yapacağını bildirmişti. Bu kapsamda Başvurular alındı ve artık adaylar Kura Çekimi be sözlü sınavlar için tarih bekliyor. Peki İŞKUR üzerinde alınan işçi alımı başvuruları nasıl değerlendirilecek? Kura sonuçları ne zaman belli olacak? ilan hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURULAR SONA ERDİ!

Yargıtay Başkanlığı İŞKUR ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 279 kişilik kadro ile işçi alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar, Bahçıvan, Temizlik Görevlisi, Garson, Aşçı kadrolarında yapılacak. Alımlar ağırlıklı olarak temizlik Görevlisi kadrosuna yapılmakta olup en çok başvuruda Temizlik Görevlisi kadrosunda alındı. Adaylar başvurularını 7 Haziran 2021 tarihi ile 11 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiler.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

İlgili işçi alımı için adaylara Kura Çekimi yapılacak. Başvuru değerlendirmesini Kura sonuçları belirleyecek olup 09.08.2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesi gereğince, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen listede yer alan adaylar arasından kura çekimi ile açık iş sayısının 4 (dört) katı asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI! BURAYA TIKLA

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen listelerde yer alan adaylar arasından, 18.06.2021 tarihinde saat 09.00’ da Yargıtay Başkanlığı Konferans salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır.

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN?

Yargıtay Başkanlığı kura çekimi için 18 Haziran 2021 tarihini belirledi. İŞKUR'dan gelecek olan Nihai liste ile kura çekimi yapılacak olup, Noter Kurasına katılacakların isim listesi, kura tarihi, yeri, saati ve sonuçları www.yargitay.gov.tr adresinde ayrıca duyurulacaktır. Bu duyurular tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmaz.

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Kurada adı çıkan adaylar Başkanlık tarafından yapılacak Sözlü sınava tabii tutulacaklar. Söz konusu kurada adı geçen adaylar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesi gereğince belgelerinin incelenmesi sonucunda aranan şartları taşıdıkları tespit edilenler, sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

KURA SONUÇLARI VE DİĞER GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim