Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanan ilanlara göre kamuya Ulaştırma Bakanlığı tarafından işçi perosnel alımı yapılacak. Alımlar Engelli, Eski hükümlü veya TMY kapsamda yapılacak olup ilanın detayları aşağıdaki gibidir.

İLANIN DETAYLARI:

Resmi gazete ve İŞKUR üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işçi perosnel alımı yapacğaını belirtti. Alımlarda topamda 3 kişilik kadroya yapılacak olup Eski Hükümlü veya TMY kapsamında ve Engelli kapsamında yapılacaktır. Bu yönde Sürekli İşçi (Engelli ) kadrosuna 2 kişi ve Sürekli İşçi (Eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan) kapsamında 1 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İŞKUR üzerinden alımını yapacağı kadro için adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, İlgili alanlar için eğitim seviyesinde olmak, gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilana başvurular İŞKUR üzerinde 16 Aralık 2019 tarihinde başlamış olup en geç 20 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmeketdir. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

RESMİ GAZETE YAYIMLANAN İLANIN DETAYLARI:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından: Bakanlığımız taşra teşkilatına 2 engelli ve 1 eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan sürekli işçi alımı yapılacaktır.

İşe alım şartlarını içeren ilan Türkiye İş Kurumu, Mülga Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlığımız internet sitesinde 16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında yayımlanacaktır.

Söz konusu İşçi alımı, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ve "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" kapsamında yapılacaktır. İlgililerin 16 Aralık 2019 tarihinden itibaren Türkiye İş Kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim