Türkiye genelinde birçok kişinin merakla beklediği alım ilanlarında biri de İŞKUR tarafından mezuniyet şartı olmaksızın gerçekleştirilecek olan TYP ilanlarında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan duyuruda alımların mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan yapılacağı açıklandı. Bunun yanı sıra alımların ayrıca Türkiye’nin birçok ilinde genel olarak yapılacağı belirtildi.

BaşvuruŞartları Neler, Hangi Kadrolarda Alım Var?

Birçok adayın faydalandığı bir hizmet olan TYP kapsamında yine birçok ilde adaylar ilgili sektörde istihdam edilmektedir. Buna göre programa başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, emekli olmamak, emekli, yetim ya da malul maaşı almıyor olmak, açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç örgün eğitimde öğrenci olmamak şartlarını adayların sağlanması istenmektedir.Genel olarak alım yapılan alanlar arasında temizlik, güvenlik olmak üzere farklı alanlarda yapıldığı biliniyor ve gerçekleşecek olan alımın da farklı kadrolarda olması bekleniyor. Vatandaşlar valiliklerden okullara, PTT’den belediyelere kadar farklı kamu kurumlarında istihdam ediliyorlar.

2020 TYP İlanları Ne Zaman Yayınlanır?

TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir. 2020 Şubat ayının da sonuna geldiğimiz günlerde yeni ilanların 2020 yılı ortalarında yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Editör: TE Bilisim