Türkiye’de yeni açılması planlanan Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim tesisinin gelecek ay üretime geçmesi, faaliyete başlaması bekleniyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile açılacak olan tesiste 1400 işçi ve personele yeni istihdam kapısı açılması planlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan başta olmak üzere yetkililer tarafından teknik incelemelerde de bulunuldu. Görüşmede tesis hakkında bilgi verilirken istihdam olanağı da görüşülen konularda yer alıyor. Santralin açılışı ile ilgili detaylar, istihdam bilgileri ve diğer detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

1400 Yeni Personel Alınacak

Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli üretim tesisi için yetkili holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu tarafından yapılan açıklamada “Yüzde 70'in üstünde yerlilik oranıyla kurulacak 1000 megavatlık Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin panelleri bu fabrikada üretilecek. Karapınar da faaliyete geçtiğinde Türkiye'nin elektrik üretimindeki güneş enerjisinin payı yüzde 20 artacak.

Karapınar Güneş Enerji Santrali için ise yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız. İki tesis için toplamda 1,4 milyar dolarlık yatırım yapmış olacağız. Güneş paneli üretim fabrikasında Ar-Ge merkezi kuracağız ve yaklaşık 100 mühendis görev alarak milli teknoloji üretiminde önemli rol oynayacak. Tesisin tamamında ise 1400 kişiye istihdam sağlanmış olacak” ifadelerinde bulundu. Santral ilerleyen günlerde açılacağı bildirildi.

Termik Santral İş Olanakları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda da hali hazırda santralde görevlendirilmek üzere farklı kadrolarda alımlar yapılacağı açıklanmış olup bu noktada yayınlanan ilanlar şu şekildedir.

Termik Santral Kumanda Operatörü alımı 00005519203 ilan numarası ile yayınlanmış olup adaylardan Endüstri Meslek Lisesi veya Meslek Yüksekokulu mezunu,EKAT Belgesi’ne sahip veya almasına engel bir durumu olmayan,Enerji santralinde işletme tecrübesi olan,Vardiyalı çalışabilecek olma şartı,

Termik Santral Türbin Bakımcısı alımı 00005519192 ilan numarası ile yayınlanmış olup Endüstri Meslek Lisesi veya Meslek Yüksekokulu mezunu,Yüksekte Çalışma Belgesi’ne sahip veya almasına engel bir durumu olmayan,Tercihen enerji santralinde bakım tecrübesi olanVardiyalı çalışabilecek olma şartlarını sağlamasıgerekmektedir.

Editör: TE Bilisim