Kamu kurumu memur alım ilanlarını aktarmaya devam ediyoruz. İŞKUR üzerinden açıklanan kamu kurumu memur personel alım ilanlarından Türkiye İstatistik Kurumu "TÜİK" 2 farklı ilan açıkladı. Bu ilanlarda adayların eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmaları yeterli olacak. İşin olsa okuyucularına paylaştığımız iki ilana başvuruları ne zaman son bulacak? Başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Yardımcı hizmetler grubunda destek personeli alımları yapacak olan TÜİK, iki faklı ilan açıkladı. İŞKUR'da açıklanması üzerinden 5 gün içerisinde başvuruların tamamlanması gerekli olacak. Adayların eğitim düzeyinde en az ilköğretim mezunu olmaları, yaş aralığında 18 yaşını tamamlamış olmaları ve en fazla 35 yaşında olmaları, adaylara ayrıca yazılı ya da sözlü sınav yapılmayacak. Kura için 23 Mayıs tarihinde saat 11.00'da TÜİK'te noter huzurunda kura yapılacak. Kura yeri tarihi ve başvuru sonuçları TÜİK resmi internet sayfası üzerinden duyurulacak. Ayrıca adaylara 2 aylık deneme süresi uygulanacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI;

BAŞVURU TARİHLERİ;

İŞKUR İlan numaraları 00004972787 ile 00004972870 olarak açıklanan iki farklı ilan içinde başvurular  14 Mayıs tarihinde tamamlanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İşkur E-Şube Portalı üzerinden başvuru yapılabilecek. Ayrıca İŞKUR merkezlerine başvuru yapak adaylar ilgili ilanlara başvuru işlemlerini yapabilirler.