Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı İŞKUR aracılığı ile ilanlar yayımları ve farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını ilan etti. Söz konusu alımlar engelli adaylar ile Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) statüde olan adayları kapsayacak. Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup adaylar başvuru şartlarına göre başvuru yapacaklardır.

HANNGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALINACAK?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) yayımladığı ilana göre Engelli olarak 1 Sekreter ve 1 Muhasebeci alacak. Eski Hükümlü veya TMY kapsamında ise 1 Garson ( Servis Elemanı ), 1 Sıhhi tesisatçı ve 1 Kütüphaneci alımı gerçekleştiecek.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NEDİR?

  1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
  3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  4. Özel kanun ve diğer mevzuatta yer alan şartları taşımak,
  5. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  6. Eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (ğ) bentlerinde yer aldığı şekilde durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  7. TMY kapsamında olanlar için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS sınavına girmiş olmak ve Engelli olan adaylar için ÖSYM tarafından 2016 veya 2018 yılında yapılan EKPSS sınavına girmiş olmak,
  8. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
  9. Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
  10. Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.
  11. Kütüphaneci mesli hariç diğer meslek dalları için en az 1 yıl çalışmış olmak (SGK kayıtları ve daha önce çalışılan yerden alınacak çalışma belgesi ile belgelenmesi gerekmektedir)

Ayrıca Engelli olan adaylara sözlü ve /veya uygulamalı sınav yapılacaktır. TMY veya Eski hükümlü olan adaylar için ise 15 Temmuz 2019 tarihinde kura çekimi yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

İlgili ilan İŞKUR üzerinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden yapacaklardır. Buna göre başvurularınızı aşağıda sizlere vereceğimiz iş ilanı numaraları ile https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapabilirsiniz.

Kütüphaneci: İş İlan No (00005043399)

Sıhhi Tesisatçı: İş İlan No (00005042332)

Garson (Servis Elemanı):  İş İlan No (00005042165)

Muhasebeci: İş İlan No (00005041552)

Sekreter: İş İlan No (00005041463)

Editör: TE Bilisim