Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı resmi kamu İnternet adresi üzerinde yayımlanan ilana göre Türkiye Elektrik İletim A.Ş bünyesine 150 kamu personeli alımı yapacak. Başvurular sadece İŞKUR aracılığı ile yapılacak. Peki başvuru şartları, Alım yapılacak kadrolar ve başvuru tarihleri nedir? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Türkiye Elektrik İletim A.Ş ( TEİAŞ ) bünyesindeki eksikliği gidermek için 150 kişilik kadro ile kamu personeli alacak. TEİAŞ taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre farklı alanlarda Teknisyen alımı yapacağını bildirdi.

ALIM YAPILACAK ALANLAR:

  • 19 Elektronik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektronik, Haberleşme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri bölümü mezunu)
  • 131 Elektrik Teknisyeni (Lise ve dengi okulların Elektrik, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Yüksek Gerilim Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım bölümü mezunu)

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak kamu personeli alımları içni adayların, " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yukarıdaki bölümlerden lise mezunu olmuş olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Durumları talep şartlarına uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde (24-28.08.2020 tarihleri arası) İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden "İş Arayan" linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

KURA ÇEKİMİ VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı ile

Öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek ve bu adaylar sözlü sınava davet edilecektir. Kura çekimi, iş ilanında belirtilen gün, saat ve adreste noter huzurunda yapılacaktır.

İşçi alım süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Şirketimizin internet sitesinin (www.teias.gov.tr) "duyurular" kısmından ilan edilecektir. Talep şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların başvuruları kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında sonlandırılabilecektir.

İLANIN TAM METNİ