Türkiye İş Kurumu 06 Ağustos 2019 tarihli iş ilanlarını yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı şehirlerde olmak üzere toplamda 3 kişilik boş kadro ile, Engelli Adaylar içerisinden Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı alımı yapacağını ifade etti. ALımlar 2 kişi Erzinca ilinden ve 1 kişi Kocaeli ilinden yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TCDD personel alım ilanına başvuruda bulunacak olan adaylardan aşağıdaki nitelikler ve belgeler aranacaktır.

  • Demiryolu Hattı Bakım ve Onarımcısı sanat kolunda çalıştırılmak üzere işe alınacak engelli işçide, yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapıldığı raylı sistemlerde yol bakım onarım işlerinde en az 6 ay çalışmış olmak şartı aranmaktadır.
  • Adaylar çalışmalarını iş yerinden alacakları yazı ile belgeleyeceklerdir. İş yerinden almış oldukları yazıda hangi işte çalışmış olduğu, işyeri sigorta sicil numarası ve hangi tarihler arasında ne kadar çalıştığı belirtilecektir. Ayrıca,  SGK hizmet dökümünü istenecektir.
  • Tecrübe şartı istenen taleplerimize başvuru yapan adaylar, bunu belgeleyemedikleri takdirde evrakları teslim alınmayarak haklarında tutanak düzenlenecek ve Türkiye İş Kurumuna gerekli şartları taşımadığı için başvurusunun kabul edilmediği bildirilecektir.
  • Öğrenim belgesi,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.),Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir),
  • Engelli raporu, (engelli raporu vermeye yetkili hastanelerden alınacaktır.)
  • 18 Yaşını doldurmuş olmak, 
  • En az İlköğretim mezunu ve en fazla lise mezunu olmak şartları ve belgeleri aranıyor.

BAŞVURULAR:

İŞKUR üzerinde TCDD Alımları için Engelli personel alım ilanı 06 AĞustos 2019 tarihinde yayımlanmış olup adaylara adaylara bayram sebebi ile başvuru süresi fazla verilmiş olup adaylar en geç 9 gün içerisinde başvuru yapmaları gereklidir. Yani en geç 15 Ağustos 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

KURA DETAYLARI:

Evrak teslimi yapan adayların talebin 4 katı veya altında olması durumunda noter huzurunda kura çekimi yapılmayacaktır.

Nihai listede bulunup, evrak teslimi yapan adayların talebin 4 katından fazla olması durumunda, sözlü sınava katılacaklar 03.09.2019 tarihinde saat 10.00 da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecektir.

Sözlü sınavı 06.09.2019 tarihinde saat 10.00 da TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim