Türkiye İş Kurumu İŞKUR'dan gelen ilanlara göre bir çok kamu kurumu işçi alımı yapacaklarını açıkladı. Alım yapacak kamu kurumları bünyesine katılmak isteyen adaylar haberimizden hangi kurumların işçi alımı yaptığını ve hangi kadrolar için alım yapacak olduklarını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte alım detayları..

İŞÇİ ALIMI YAPACAK KURUMLAR HANGİLERİ?

Tübitak Ulusal Meteoroloji Enstitüsü UME, Devrek Belediye Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Gündoğmuş Belediye Başkanlığı, Devrek Belediye Başkanlığı işçi alacaktır.

Toplum yararına program kapsamında alım yapacak belediyeler ise; Sinop Belediye Başkanlığı, Saraydüzü Belediye Başkanlığı 11, Erfekelek Belediye Başkanlığı 15, Türkeli Belediye Başkanlığı 20, Durağan Belediye Başkanlığı 21, Gerze Belediye Başkanlığı 25, Ayvancık Belediye Başkanlığı, Boyabat Belediye Başkanlığı 37 ve Dikmen Belediye Başkanlığı 11 işçi alımı yapacağını açıkladı.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Şoför, Güvenlik görevlisi, duvarcı, büro işçisi, bahçe bakım elemanı, beden işçisi ( genel ), Aşçı kadroları için işçi alımı yapılacaktır. Toplum yararına program ( TYP ) kapsamında ise belediye başkanlıkları çevre temizliği kadrosu için alım sağlayacaktır.

İŞ BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İşçi alımı ilanları Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden yayınlandığı için adaylar başvurularını aşağıda verilen bağlantılar üzerinden sağlayacaktır. İŞKUR üzerinden verilen kamu ilanları için ilgili bağlantıya giderek "iş yeri türü" kısmını "kamu" seçerek "ara" butonuna basmanız yeterli olacaktır. Toplum yararına program ( typ ) ilanları için ise yine ilgili typ bağlantısına giderek "ara" kısmına basarak ilanları açabilirsiniz.

İŞKUR normal iş ilanları için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İŞKUR TYP ilanları için: https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx