Türkiye İş Kurumu Ağustos ayının ilk ilanını yayımladı. Yayımlanan 01 Ağustos 2019 iş ilanlarına göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı kadrolarda ve niteliklerde en az lise mezunları adaylar arasından kamu personeli alımı yapacğaını belirtti. 

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Tarım Bakanlığı Alımları kapsamıında farklı 6 kadro için 6 kamu personeli alımı yapacağını belirten bakanlık, 1 İnşaat Boyacısı/Boyacı, 1 Ahşap Doğrama Teknolojisi Teknisyeni, 1 Fotoğrafçı, 1 Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı, 1 Ziraat Mühendisi ve 1 Endüstriyel Bakım Onarım Teknisyeni/Endüstriyel Elektronik Teknisyeni alımı yapacağını ifade etti.

KPSS 60 VE KPSS SİZ PERSONEL ALIMI YAPILIYOR!

Tarım ve Orman Bakanlığı alımlarında bazı pozisyonlar için adaylardan ÖSYM tarafında yapılan kamu personeli seçme sınavından 60 puan almış olmak şartı aranıyorken bazı pozisyonlar için ise adaylardan KPSS şartı aranmıyor. KPSS siz alımlarda değerlendirmeler Kura Yöntemi ile yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, En az lise mezunu olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Alım yapılacak meslek dallarında mesleki nitelikleri taşıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşından büyük olmamak, Alım yapılacak pozisyonlar için gerekli sertifikalara sahip olmak ve deneyim sahibi olmak gibi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirecekler. Başvurular online veya İŞKUR müdürlüklerinden yapılacak olup, 01 AĞustos 2019 tarihi itibari ile başlayan başvurular 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile sona erecek. Online başvurularda adaylar ilgili İŞKUR sayfasında İşyeri Ünvanı kısmına TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI(KAMU GRUBU)  şeklinde yazarak arama yapablirler.

Editör: TE Bilisim