Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ilan ile Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevlendirmek üzere Farklı illerde ve Bölge müdürlüklerinde görevlendirecek Orman İşçisi alımı yapacak. Alımlar Geçici statüde yapılacak oluo adayların çalışma süresi 5 ay 29 gün olarak bildirilmiştir.

İLANIN DETAYLARI:

Alım Yapacak Kurum: Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü

Çalışma Şekli: Geçici / Deneme Süreli

İşveren Statüsü: Kamu

Alım Yapılacak Kadro: Orman İşçisi

Toplam Kontenjan: 1792

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

OGM Alımları için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecektir. Bu kapsamda adayların başvuru yapabilmeleri için istenen genel şartlar "  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaş, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

  • En az ilköğretim mezunu en fazla önlisans mezunu olmak.
  • Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak. (Bu rapor Koronavirüs tedbirleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
  • Erkek olmak. (İşe alınacak orman işçileri, orman yangınları ile mücadele hizmetlerinde ve ormancılık faaliyetlerinde şehir hayatından uzak dağlık bölgelerde, yangın sonlanıncaya kadar günlerce arazi şartlarında ağır ve tehlikeli işlerde zor şartlarda çalışacağından işin niteliği gereği sadece erkek adayların başvuruları alınacaktır.)
  • 30 yaşından gün almamış olmak.

BAŞVURULAR :

OGM Orman İşçisi alımı için adaylar başvurularını en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden yapacaklar olup bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Editör: TE Bilisim