Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı için ilan yayımlandı. Geçtiğimiz gün Resmi Gazetede yayımlanmış olan ilan ile Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 118 kişilik boş kadro ile Kadrolu İşçi Alımı yapılacak. Başvuruların 20 Eylül 2021 tarihi ile başlamasının ardından adaylar ilan numaraları ile başvurularını yapacaklar. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular nasıl yapılacak?

118 İŞÇİ ALIMI KADROLARI:

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 4857 sayılı İş Kanununa tabi belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalıştırılmak üzere işçi alımı yapılacaktır. Alımlar, Ağır Vasıta
Aşçı, Elektrikçi, Gemi Adamı, Genel Temizlik Görevlisi, İnşaat işçisi, Kaloriferci, Kaynakçı, Marangoz, Oto Boyacısı, Sıhhi Tesisatçı, Soğutmacı ve Havalandırmacı (İklimlendirme), Tarım Hizmetleri İşçisi kadrolarında yapılacak. Kontenjan Dağılımı ise:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tarım ve Orman Bakanlığına sözleşmeli işçi alımı başvuruları için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir disiplin cezası olmayan, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Tarım ve Orman Bakanlığının işçi alımı başvuruları 20 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup 4 gün devam edecektir. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 24 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar sadece İŞKUR üzerinden başvuru yapmaları gereklidir. Her bir aday, İŞKUR'un internet sitesinde yayımlanan listedeki işyerlerinden sadece bir iş yeri ve meslek dalı için başvuru yapabilecektir.

Başvuru sonuçları sonrasında Nihai belgeler İŞKUR tarafından tarım ve orman Bakanlığına gönderilerek sonucunda 4 Ekim 2021 tarihinde Kura Çekimi yapılacak.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim