Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Adalet Akademisi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilamda başvuruların 02 Eylül 2019 tarihinde başlayacağı bildirilmişti. İlgili ilan Bugün yayımlanarak başvuru süreci başlamış oldu.

Türkiye Adalet Akademisi toplamda 40 kişilik boş kadrosu ile 3 farklı pozisyonda alım yapacak. Bu kapsamda adaylardan bazı pozisyon için KPSS şartı aranıyor ve bazı pozisyon için adaylardan KPSS şartı aranmıyor.

KPSS 60 PUAN ALIM YAPILIYOR!

3 farklı pozisyondan birisi olan Yolcu Taşıma Şoförü pozisyonu için adaylardan Kamu Personeli Seçme SInavı şartı aranacak. Bu kapsamda adayların en az Ön Lisans mezunu olmaları ve bu yönde KPSS den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Bunun dışında adaylardan, En az E sınıfı (manuel vites) sürücü belgesine (2015 yılı öncesi) veya D sınıfı (manuel vites) sürücü belgesine (2015 yılı sonrası başvuru tarihi itibarıyla 3 yıldan fazla süredir) sahip olmak ve Psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak şartı aranacak.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIM YAPILIYOR!

Türkiye Adalet Akademisi alım pozisyonları içerisinde en yüksek kadro sayısına sahip olan Bahçınav ve Temizlik Görevlisi alımları için adyalardan KPSS şartı aramıyacak. Bu yönde 36 Temizlik Görevlisi alımı ilanı için adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Bir diğer pozisyona göre ise, Bahçıvan – Peyzaj Bahçıvanı pozisyonu için Meslek liselerinin; peyzaj bölümü mezunu olmak veya lise mezunu olmanın yanında bahçecilik/çicek düzenlemeciliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak ve Meslek Yüksekokulların; Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünden mezun olmak şartları aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sğalık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Alımlar Ankara ilinde yapılacağı için Ankara'da İkamet Ediyor olmak

GÜNLÜK ÜCRET ÖDENEĞİ:

Temizlik Görevlisi ve Peyzaj Bahçıvanı pozisyonunda istihdam edilecek işçilere 2019 yılı için günlük brüt 91,02 (doksan bir lira iki kuruş ) ödenecek.

Şoför (Yolcu Taşıma), pozisyonunda istihdam edilecek işçilere 2019 yılı için günlük brüt 106,84 (yüz altı lira seksen dört kuruş),

her yılın ocak ve temmuz aylarında toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar bu ücretler % 4 zam yapılarak ödenir. 2020 yılı Ocak ayı ve sonrası işe başlamaları durumunda 2019 yılı için belirlenen günlük brüt ücrete % 4 zam yapılmak suretiyle günlük brüt ücret belirlenir. Ödenen aylık ücret asgari ücretin altında kaldığı takdirde ilgili mevzuat kurallarına göre asgari ücret oranında ödeme yapılır.

BAŞVURULAR:

ilgili ilanlar İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvuruların Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden İŞKUR üyelikleri ile gerçekleştirebilirler. Adaylar başvurularını iş ilanı numarası ile yapabilirler. Başvurular en geç 06 Eylül 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İşte iş ilanı numaraları şöyledir.

Temizlik Görevlisi: 00005134445 

Bahçıvan(Peyzaj Bahçıvanı): 00005134520

Şoför (Yolcu Taşıma): 00005134599

Editör: TE Bilisim