Ağustos’un üçüncü haftasına girdiğimiz şu günde kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımı da devam ediyor. Bu noktada SGK tarafından yayınlanan yeni ilanlarda iki ilde SGK İl Müdürlükleri kapsamında toplamda 10 normal ve engelli kamu personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre alım yapacak olan iki kurum ise SGK Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve SGK Konya İl Müdürlüğü olup iki kurum, temizlik görevlisi, telefon santral operatörü, aşçı ve bulaşıkçı alımı gerçekleştirecektir. Buna göre ilgili kadrolar için başvuru şartları şunlardır.

Başvuru Şartları

Eskişehir SGK Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olan alımlarda 2 bulaşıkçı, 1 temizlik görevlisi, 2 aşçı açılımı yapılacaktır. Konya SGK İl Müdürlüğü ise 1 aşçı, 2 telefon santrali operatörü ve 1 de temizlik görevlisi alacaktır. Buna göre adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Askerlik ile ilişiği olmamak şartları ve ilanda yer alan özel şartların sağlanması yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili kadrolara başvurmak isteyen adayların ilk olarak İŞKUR’a kayıtlı olması gerekmekte olup daha sonra https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilgili ilan numaralarını girerekilanlara erişmek ve başvuru yapmak mümkündür. İlan numaraları ise şu şekildedir.

Editör: TE Bilisim