Sayıştay Başkanlığı İŞKUR üzerinden personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 20 kişilik boş kadro ile en az ilköğretim mezunu adaylar içerisinden Temizlik Personeli Alımı yapacak. İlan Kamu İŞKUR İlanları kısmında yayımlanmış olup başvuru süreci ilanın yayım tarihi itibari ile başlamıştır. Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan şartlar nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2. Kamu Haklarından Mahrum bulunmamak,

3. Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

4. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

5. Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak

6. Kamu Kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan şartları taşımak.

7. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

9. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 5’inci maddesinde belirtilen işe göndermede öncelik hakkına sahip olan adayların anılan maddenin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelik durumlarını belgelemeleri gerekmektedir. Ancak bu belge işe yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • Temizlik görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak,
  • Sınav başvurusunun son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,
  • En az ilköğretim ve dengi okul mezunu olmak,
  • Talepler Ankara ili düzeyinde karşılanacağından, ilan tarihi itibarıyla Ankara’da ikamet ediyor olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sayıştay Başkanlığı Temizlik Personeli alımı için adaylar başvurularına İŞKUR üzerinden 26 Nisan 2021 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç  Nisan 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapmaları gerekmektedir. Başvuru ve diğer bilgiler için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim