Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Söz konusu ilan Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 02 Aralık 2019 tarihinde yayımlanarak başvuru süreci başladı. Sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği bu ilan için adaylar başvurularını Online veya şahsen yapabilecekler.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı yayımladığı personel alımı ilanına göre en az İlköğretim mezunu adaylar arasından 5 kişilik boş kadro ile At Yetiştiricisi alımı yapacağını ilan etti. Erkek veya kadın adayların başvuru yapabileceği ilan için adaylardan aranan nitelikler şöyledir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen koşulları taşımak.
  2. 18 yaşını tamamlamış olmak. 
  3. Sözlü sınavın başvuru tarihinin ilk günü olan 02/12/2019 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını bitirmemiş olmak (02/12/1984 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak).
  4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  5. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan ilgili Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  6. Sözlü sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslekte görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair durumlarını “sağlık raporu" ile belgelendirmek.
  7. Bu unvana başvuracak adayların aşağıdaki öğrenim düzeyi ve nitelik şartlarından en az birine sahip olması gerekmektedir;

ÖZEL ŞARTLAR:

Başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu olmak ve at yetiştiriciliği/bakıcılığı alanına yönelik ilgili bakanlık onaylı veya ilgili bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumdan alınmış seyislik belgesine sahip olmak.

Nalbantlık, atçılık işletmeciliği, antrenörlük ve seyislik, at antrenörlüğü, jokeylik, binicilik, at bakıcılığı ve yetiştiriciliği, atçılık ve antrenörlüğü önlisans programlarının birinden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak.

BAŞVURULAR:

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı başvuru süreci 02 Aralık 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzeirnden İş İlan No (00005283543) ile yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim