Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye genelindeki okullara toplum yararına programı kapsamında, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, bakım ve onarım işçisi kadrolarında 20 bin personel alımı yapılacak. Adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden TYP başvuru ekranı aracıyla yapabilecekler. Ağustos toplum yararına programlar kapsamında tüm Türkiye genelinde yeni ilanlar açıklamıştı. Adayların bu alımlarda KPSS'siz olarak başvuru yapabilecekler ifade edildi. Ayrıca herhangi bir yaş şartı aranmayacak ve eğitim için örgün eğitime devam etmiyorum olmaları gerekmektedir.

Hangi illerde alım yapılacak?

Okullara gerçekleştirilecek personel alımlarında; Hakkari, Çorum, Çanakkale, Manisa, Tunceli, Artvin, Bursa, Afyonkarahisar, Osmaniye, Erzurum, Burdur, Sinop, Trabzon, Antalya, Malatya, Kilis, Mersin, Batman, Amasya, Kars, Kahramanmaraş, Ardahan, Çankırı, Edirne, Sakarya, Muğla, Aydın ve Düzce illerinde gerçekleştirilecektir. Adayların başvuru yaparken bu ilerde ikamet etmeleri gerekli olabilecektir. Başvuruda istenilen şartları ise şu şekilde açıklandı.

Başvuru şartları nedir?

Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak. SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malül aylığı almıyor olmak gerekmektedir. Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Fakat halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremeyecekler. Açıköğretim mezunları başvuru yapabilecek mi belli oldu. Örgün öğretim dışında Açıköğretim ile Lise, Üniversite okuyan öğrenciler puanlara başvuru yapabilecekler. Daha önce toplum yararına programı kapsamında görevli iken kendi kusurlarını nedeniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir. 2019 ve 2020 eğitim öğretim döneminde güvenlik görevlisi kadrosunda çalışan TYP çalışanlarının 2020-2021 eğitim öğretim döneminde başvuru yapabilecekler.

TYP ÇALIŞANLARI KADRO İSTİYOR;

Maaş hakları ne kadar olacak? Toplum yararına çalışanları aldıkları maaş haklarında asgari ücret düzeyinde görev yapıyorlar. Bu kapsamda okulların açık olduğu 9 ay süre boyunca istihdam edilerek sosyal güvenceleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda çalışanlar kendilerine kadro verilmesini ve maaş haklarının iyileştirilmesini talep etmekteler.

Başvurular nasıl yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen okulların güvenliği temizliği ve bakım onarımı konularında kadrolu istihdam gerçekleştirilemeyen alanlar için geçici süredeki personel başvuruları İŞKUR üzerinden online ALO 170 hattından yapılabilecek.

BAŞVURU İÇİN: https://www.isinolsa.com/iskur/iskur-typ-ile-meb-okullara-20-bin-personel-alimi-basladi-yeni-h34617.html

Editör: TE Bilisim