Hafta başı itibari ile Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan İki Bakanlık İşçi alımı ilanı için adaylar başvurularına başladı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı kapsamında bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 2338 işçi alımı yapacaklarını bildirdiler. Ancak adayları üzen bir gelişme ile Yaş şartının adayları memnun etmemesi ile yeni düzenleme bekleniyor.

İKİ BAKANLIK 2338 İŞÇİ ALACAK!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 14 Haziran 2021 tarihi ile yeni işçi alımı ilanları yayımlandı. Adaylar tarafından uzun süredir beklenen ilanlar ile kamuya 2338 kamu işçisi alınacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi genel Müdürlüğü 255 Temizlik Personeli alımı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Oman Genel Müdürlüğü 2083 kişilik kadro ile Daimi işçi olarak, Diğer Fidanlık İşçileri Ve Bahçıvanlar 132 kişi, Orman İşçisi 1792 Kişi, Aşçı 77 kişi, İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı 77 kişi, Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) 2 Kişi alınacak. Geçici olarak ise, Buldozer (Dozer) Operatörü 1 Kişi, Greyder Operatörü 1 Kişi, Ekskavatör(Kazıma Ve Yükleme) Operatörü 1 Kişi alınacak.

YAŞ ŞARTI ESNETİLECEK Mİ?

Bildiğiniz üzere söz konuus olan iki ilan için adaylardan yaş şartı aranıyor. Adaylar kamuya işçi alımı kapsamında yaş şartının 35 veya hatta 40 olmasını beklerken söz konusu OGM ve Göç İdaresi İşçi alımları için 30 yaş şartı aranıyor. Adaylar bu duruma oldukça fazla tepki göstermekte ve ilanın süresi bitmeden yaş şartının esnetilmesini bekliyor.

Söz konusu ilanlara başvurular hafta sonu ile sona erecek. 14 Haziran 2021 tarihi ile başlayan başvurular 18 Haziran 2021 tarihinde sona erecektir. Bu tarihe adaylar adaylara müjde bekleniyor.

İŞİN OLSA EKİBİ OLARAK İKİ BAKANLIKTAN TALEBİMİZ YAŞ ŞARTININ KAMUYA ALIMLARDA OLDUĞU GİBİ 35 OLMASIDIR!

Gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin BURAYA

Android Uygulama için BURAYA

Yaş şartının esnetilmesi hakkında bize destek olmak için YORUM YAPINIZ.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Söz konusu 2338 işçi alımı için adaylardan ortak olarak, En az İlköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, T.C. vatandaşı olmak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine herhangi bir engeli olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve alım yapılacak ild ikamet ediyor olmak şartları aranacak.