Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere 2021 yılı kapsamında 2083 kişilik boş kadro ile Daimi ve İşçi alımı yapılacak. Başvuru süreci Bugün itibari ile başladı. Toplamda 28 farklı Bölge Müdürlüğünde alım yapılacak. Peki Kimler başvuru yapabilecek? Adayların hangi nitelikler aranacak? Nasıl başvuru yapılacak? İşin olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 2083 kişilik kadro ile 2080 Geçici İşçi Alımı yapacak. Geri kalan 3 kişilik ile de Daimi İşçi Alımı yapacak. Ayrıca OGM Alımları için adaylara sözlü ve Uygulamalı sınav yapılacak olup adayların sınava katılabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER VE MÜDÜRLÜKLER:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

OGM işçi alımına başvurular bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak. Bu kapsamda adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu almak.(Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 30 Yaşından büyük olmamak,
  • En az İlkokul Mezunu olmak,

şartları aranacak.

BAŞVURU SÜRECİ İŞKUR'DA BAŞLADI!

OGM İşçi alımı ilanı Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başladı. Bu kapsamda başvurular 14 - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden elektronik ortamda yapacaklar.

ADIM ADIM BAŞVURU YOLLARI:

Başvuru yapacak adaylar için İşin Olsa ekibi olarak başvuru adımları hakkında detayları sizlere aktaracağız.

1. ADIM: Adaylar öncelikle esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden İŞKUR üyelikleri ile veya e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir.

2. ADIM:

Sisteme giriş yapmış olan adaylar çıkan ekranda " İş İlanları " Yazan kısa tıklayınız.

3. ADIM: Sonrasında ise açılan ekranda " İşyeri Türü " yazan kısımda "kamu" seçemeğini seçerek "İşyeri Ünvanı" yazan kısma " ORMAN GENEL MÜD. " yazıp " Ara" Butonuna tıkladıktan sonra ilgii ilanlar karşınıza çıkacaktır.

BAŞVURU SONRASI SINAV YAPILACAK!

Başvurularını İŞKUR'a gerçekleştiren adaylar Kura çekimi sonucuna göre kadro sayısının 4 katı kadar belirlenerek kurada ismi geçen adaylar sözlü ve Uygulamalı sınava katılacaklardır. İlgili Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecektir.

İLAN HAKKINDA GELİŞMELERİ VE SONUÇLARI TAKİP ETMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim