Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı şehirlerde personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre MSB 94 kişilik kadro ile Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Türkiye İş Kurumu üzerinden alınacak başvurular için süreç başlıyor. Başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuru yapabileceği söz konusu ilan için detayları sizlerle İşin Olsa ekibi olarak paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan MSB Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığına alım yapılacak. Bu yönde alımlar 24 fakrlı şehirde yapılacak.. Bu yönde Başkanlığıa 25 ildeki taşra tekilatında görevlendirmek üzere 4857 sayılı İş Kanunu ile bı kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 94 Personel Alımı Yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Geçtiğimiz gün yayımlanan ilana göre MSB Eylül Ayı memur Personel alımı kapsamında ilan yayımlamıştı ancak başvurular başlamamıştı. Başvuruların 21 Eylül 2020 tarihinde başlayacağını belirten MSB İŞKUR üzerinde ilanı 21 Eylül 2020 tarihinde yayımlayacak. Adaylara başvuru için sadece 4 günlük süre verilmiş olup en geö 25 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir.

Adaylar başvurularını Kamu İŞKUR İlanları kısmından yapacaklar. Bu bağlamda " esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" adresinden ve Alo 170 üzerinden yapılaacak başvurular geçerli sayılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

MSB Güvenik Görevlisi alımı ilanına sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise adaylardan Yaş, Eğitim, Boy,Sağlık ve Güvenlik Görevlisi kartı nitelikleri istenecek.

Yaş Şartı: Başvurunun son tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 33 yaşından gün almamış olmak.

Güvenlik Kartı Şartı: Başvurunun son tarihi itibarıyla 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak.

Eğitim Şartı: Başvurunun son tarihi itibarıyla lise veya dengi bir okuldan ya da bir önlisans programından mezun olmak.

Sağlık Şartı: Bedenen ve sıhhen yerleşim yerleri dışında ve açık arazi koşullarında gecegündüz çalışmaya elverişli olmak ve Silahlı özel güvenlik görevlisi olarak görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak.

Boy Şartı: Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak.

Editör: TE Bilisim