Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanan ilanlara göre Engelli statüde alım yapılacağı görülüyor. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki perosonel eksikliğini gidermek için işçi alımı yapacak. Bu yönde alım yapılacak pozisyon ise Temizlik görevlisi olarak belirtildi. Adaylardan aranan bazı şartlar var ve adaylar bu şartları yerine getirmeleri durumunda başvuru yapabileceklerdir.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NEDİR?

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü alacağı temizlik görevlileri için adaylardan bazı nitelikler arıyor. Bu kapsamda, 

  1. Türk vatandaşı olmak. 
  2. 18 yaşını doldurmuş olmak. 
  3. Affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak. 
  4. Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  5. Yaptırılacak arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak. 
  6. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)
  7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya melüllük aylığı almamak. 
  8. Sözlü sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek. 
  9. Batman ilinde ikamet ediyor olmak.

Ayrıca adayların işe alınmaarı durumunda deneme süreleri 60 gündür. Adayların bu nitelikleri taşımadıkları hangi aşamada olursa olsun anlaşıldığı durumda başvuruları iptal edilecektirç.

Adaylardan özel Olarak ise,En az ilkokul mezunu ve en fazla lisans mezunu olmak, en az %40 engelli olduğuna dair tam teşeküllü hastaneden alınacak sağlık raporuna sahip olmak, 18 yaşını tamamlamıış ve 40 yaşından gün almamış olmak, Eski hükümlü olmamakşartları aranacaktır.

BAŞVURUŞAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 17 Mayıs 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 4 gün içerisinde yani 21 Mayıs 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İş İlan No (00004983391) ile yapabilirler.

Editör: TE Bilisim