İŞKUR 02 Eylül 2019 tarihi itibari ile yeni kamu ilanlarını yayımladı. Yayımlanmış olan ilanlara göre Milli Eğitim bakanlığı ve Bakanlığa bağlı olan Öğretmenevlerine memur personel alımı yapılacağı ilan edildi. Bu kapsamda adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Haberimizin devamında sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

İLANLARIN DETAYLARI VE ALIM YAPILACAK BİRİMLER:

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılmış olan duyuruya göre, 3 farklı birime alım yapılacak. Bu yönde Kulu Öğretmenevi Müdürlüğüne 7 Hizmetli ( Kamu Kuruluşları ), 1 Yolcu Taşıma Şoförü ve 1 Aşçı alımı yapılacak. Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise 4 Temizlik Görevlisi alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı Hekimhan Öğretmenevi Müdürlüğüne ise 1 aşçı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların söz konusu ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda adyalardan, En az İlköğretim mezunu ve en fazla lise mezunu olmak, Türkiye Cuhriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel durumu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adyalar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Adayların işe alınmaları husununda adaylara kura çekimi yapılacak. Kura çekimleri ilgili öğretemenevler ve müdürlüklerin resmi dairelerine gerçekleştirilecek. Adyalar İŞKUR başvurularını yaptıktan sonra çıkan Nihai liste sonucuna göre ilgili birimler kura çekimi yapacaklar.

BAŞVURULAR:

İŞKUR aracılığı ile 02 Eylül 2019 tarihi itibari ile gelen ilanlara göre başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. İlgili sayfa açıldığında İşyeri Ünvanı kısmına ilgili kurumun adını yazarak ilanlara ulaşılabilmektedir.