İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı protokolleri doğrultusunda okulların temizliği, güvenliği ve bakım onarımı için Toplum Yararına Programı ile 20 bin TYP alımı yapıldı. Başvurular İŞKUR üzerinden tamamlandı. MEB Bakanlığının yaptığı son açıklamalar sonucunda yüz yüze eğitimler 21 Eylül tarihi itibari ile ilkokul 1. sınıflarda ve okul öncesi sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde başlamasının ardından, adaylar İŞKUR TYP alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaktalar.

TOPLUM YARARINA PERSONELLERİ NE ZAMAN İŞE BAŞLAYACAK?

2020-2021 Eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim ile başlanması nedeniyle ilk aşamada başvurusu alınan adayların talepleri de son 1 hafta içerisinde alınan başvurular ile birleştirildi. Bu sebeple önceki başvuru yapan adayların kur'alarında gecikmeler oldu. Fakat. okullarda yüz yüze eğitimlerin başlaması nedeniyle kura sonuçlarının kısa bir süre içerisinde tamamlanması ve adayların okullardaki güvenlik görevlisi, temizlik ve bakım onarım işçisi kadrolarındaki görevlerine zaman kaybetmeden başlaması bekleniyor. 

İŞKUR KURA TARİHİ AÇIKLAMASI;

İŞKUR TYP kura tarihleri ile ilgii henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat adaylar Ekim ayında göreve başlamaları beklenmektedir. Adaylar e-şube portalından başvurularım alanına tıklamaları ve başvuru işlemlerini bu menü altından takip etmeleri mümkündür. Açıklamaları İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin internet siteleri üzerinden de duyurulacaktır.