Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda daimi ve geçici sürede personel istihdamları yapılmaya devam ediyor. MEB 20 bin öğretmen alımı ataması için süreç devam ediyor. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde 30'dan fazla il genelinde okullarda geçici süreli istihdam edilmek üzere açıklanan başvurular okullarda yüz yüze eğitimlerin ara verilmesi nedeniyle süreç durduruldu. Yeni açıklanan başvurular ile birlikte bu adayların başvuru işlemleri de devam edecek.

OKULLARA PERSONEL ALIMI;

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının protokolleri kapsamında okulların güvenliğinin daha çok arttırılması, eğitim alanlarındaki temizlik işlerinin yapılması ve bakım onarım hizmetlerinin sürdürülmesi kapsamında ilk kez 2018 yılında gerçekleşen istihdamlar 2020 yılında da devam ediyor. Başvuru yapacak adaylar 15 Eylül 2020 tarihinde 23:59'a kadar başvurularını tamamlaması istenilmektedir. Başvuru şartları şu şekildedir.

BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

Yaş Şartı; 18 yaşını doldurmuş olmak,
Eğitim şartları; Örgün bir eğitime devam etmiyor olması gerekmektedir. Açıköğretim bölümü öğrencileri başvuru yapabilirler.
Sosyal Güvenlik Kurumlarından herhangi bir emeklilik yada malul aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.
Daha önce İŞKUR kapsamında görev yapmakta iken kendi kusurları nedeniyle çıkartılmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURUSU DEVAM EDEN İLLER;

İŞKUR Eylül Toplum Yararı Programı kapsamında TYP alımı başvuruların büyük bir kısmı bugün 23:59'a kadar sona erecek. Bazı illerde ise başvurusu devam edecek. Hang illerdeki başvurular devam edecek.?  Şanlıurfa Viranşehir, Yalova Merkez, Mardin, Nusaybin, Ömerli, Savur, Denizli Sarayköy, Tavas,  Şanlıurfa Siverek, Suruç, Viranşehir, Bingöl Solhan, Giresun Bulancak, Aydın Bozdoğan, Bingöl, Amasya, Artvin, Kars, Ardahan, Gaziantep, Amasya ve ilçelerindeki alımlara başvurular devam edecek. 948 farklı ilandaki alımların büyük bir kısmı ise bugün sona erecek.

Başvuruları tamamlamak için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinden ilan detaylarına erişebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim