Kamu kurumlarında geçici personel alımı ilanlarından bi rtanesi olan Toplum Yararına Programı kapsamında personel alımı ilanları bu kez Türkiye genelindeki okullar için açıklandı. İŞKUR Eylül TYP ilanları için başvurular devam ediyor. Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı 2018 yılında açıkladığı protokollerin ardından göreve başlayan personellerin görev süresi sona erdi. Bu çalışanlar yeni alımlara da başvuru yapma imkanları olacak. Her aileden sadece bir kişinin başvurusu kabul edilecek.

59 İLDE 62 BİN PERSONEL ALIMI!

18 yaşını doldurmuş ve 1 yıldır işsiz olan İŞKUR'a kayıtlı işsiz olan adayların, herhangi bir kurumdan emeklilik yaşlılık yada malullük aylığı almıyor olması gerekiyor. Örgün bir eğitime devam eden kişilerde bu alımlara başvuru yapamayacaklar. Alımlar Türkiye genelinde 59 ilde devam ediyor. Okulların güvenliğinin sağlanması için güvenlik görevlisi kadrosunda ve temizlik işçisi kadrosunda daha çok istihdamlar olacak.

NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR;

Çalışanların maaş hakları asgari ücret düzeyinde olacak. Geçici süreli istihdam edilecek işçiler net olarak 2 bin 324 Tl maaş alacaklar. 9 aylık sürede görev yapacaklar. Günlük çalışma saati 7.5 saat olacak. Cumartesi ve pazar günleri izinli olacaklar. Başvurular için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim