Resmi Gazete 22 Eylül 2021 tarihli ilanlar yayımlandı. İŞKUR aracılığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığında personel alımı yapacak. Kurum Ankara birimdeki eksikliğini karşılamak üzere toplamda 9 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Kadro dağılımı ve adaylardan aranacak başvuru şartlarına ilanın detaylarından ulaşabilirsiniz.

KADRO BİLGİSİ:

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı 9 kişilik boş kadro ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna 3 Temizlik Görevlisi ve 2 Güvenlik Personeli Alımı yapılacak. Türk Tarih Kurumuna ise 4 temizlik Görevlisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yapılacak alımlar için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Tam zamanlı vardiyalı çalışmasına engeli olmamak gereklidir.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

1) Güvenlik Görevlisi meslek kolu için;

a) 35 yaşından gün almamış olmak (29/09/1986 ve sonrası doğumlu olanlar)

b) En az ortaöğretim öğrenim düzeyine sahip olmak.

c) Başvurunun son günü (04/10/2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

d) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna atanacak Güvenlik Görevlileri 7/24 saat esasına göre vardiyalı çalışacak olup, çalışma saatleri ilgili birimce mevzuat çerçevesinde belirlenecektir.

2) Temizlik Görevlisi meslek kolu için;

a) En az ilköğretim öğrenim düzeyine sahip olmak.

b) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik görevlileri; Aynı hizmet binasını müşterek kullanan Yüksek Kurum, Atatürk Araştırma Merkezi ile Atatürk Kültür Merkezinin ihtiyaçlarında çalıştırılmak üzere görevlendirileceklerdir. Bu kapsamda; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, emağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.

c) Türk Tarih Kurumu sürekli işçi kadrosuna alınacak olan temizlik görevlileri; Kurumun ana hizmet binası ile muhtelif adreslerde bulunan kitap satış bürosu, e-mağaza ve kitap deposu gibi yerlerde çalıştırılacak olup, bu kapsamda temizlik, paketleme (kolileme), taşıma, yükleme ve boşaltma gibi işler yapacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK!

Kültür Bakanlığı AYK personel alımı başvuruları 29 Eylül 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 Ekim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular sadece belirtilen tarihler arasında,

esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecektir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilecektir.

İLANIN TAM METNİ