31 Mayıs 2021 tarihi ile yayımlanan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 19 kişilik boş kadro ile Personel Alımı yapacak. Kamu İŞKUR İlanları üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Kıyı Emniyetine KPSS Puanı ile Kamu Personeli Alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 19 kişilik boş kadro ile bünyesine, 7 İkinci Kaptan, 9 İkinci Mühendis, 1 Mimar, 2 İç Denetçi alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Kıyı Emniyeti bünyesine Kamu Personeli alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Olarak İse Adaylardan;

İkinci Kaptan: Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin Güverte/Deniz Ulaştırma İşletme, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

İkinci Mühendis: Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin Makine Bölümü, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Mimar: Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Mimarlık bölümünden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

İç Denetçi: En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birinden mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden elektronik ortamda, 31 Mayıs 2021 tarihi ile 04 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak.

İLANIN TAM MAETNİ