30 Eylül 2019 tarihli Türkiye İş Kurumu ilanları yayımlandı. Yayımlanmış olan kamu personeli ilanlarına göre 3 farklı kuruma personel alımı yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan ilgili ilanlar hakkında detayları sizlere aktaracağız. İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış bu haberimizde alım yapacak kurumlara, başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşabilirsiniz.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE KADRO DAĞILIMI:

İŞKUR atacılığı ile bugün yayımlanmış olan ilanlara göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Bitlis İl Eniyet Müdürlüğü işçi personel alımı yapacaklar.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı:

Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığı iki farklı ilde bulunan müdürlüklerine personel alımı yapacaklar. Bu yönde SGK İzmir İl Müdürlüğüne 8 Engelii Temizlik görevlisi ve Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında 4 temizlik Görevlisi alınacak.

Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne ise Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında 1 kişilik boş kadro ile aşçı yardımcısı alımı yapılacak olup SGK İzmir ve tekirdağda olmak üzere toplamda 13 personel alımı yapacak.

İl Emniyet Müdürlüğü Personel Alımı:

Bitlis ilinde bulunan ve hizmet veren İl Emniyet Müdürlüğüne personel alımı yapılacak. Bu yönde TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında 1 kişilik boş kadro ile en az ilköğretim mezunu beden işçisi ( genel ) alımı yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İşçi Alımı:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı işçi alımı yaoacağını ilan etti. Bu kapsamda DKK İstanbul Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı 1 kişilik boş kadro ile Eski Hükümlü veya TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) ortaöğretim mezunu Elektrikçi alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR üzerinde yayımlanan personel alımı ilanları için SGK, EGM ve DKK bazı nitelikler talep ediyor. İşte adaylardan aranan şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Engelli adaylar için %40 yık engeli olmak,
  • Eski Hükümlü veya TMY olan adayların durumunu gösterir rapora sahip olmak,
  • En az ilköğretim mezunu olmakla betaner lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Bu kapsamda adaylar başvurularını 30 Eylül 2019 - 04 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular İŞKUR https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx resmi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılabilmektedir.