Haziran ayının son toplum yararına programı ilanda başvurular başladı.

Çalışma Bakanlığı'na bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğü'nün kamu kurumlarına gerçekleştirdiği istihdam şekillerinden bir tanesi de TYP alımlarıdır.  Bu kapsamda Haziran ayı toplum yararına programı ilanlarından bir tanesi daha açıklanarak, adaylar başvurularını Online olarak gerçekleştirmeye başladı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Toplum yararına programı alımlarında adayların yaş şartında En az 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Eğitim şartlarında herhangi bir Örgün eğitime devam etmiyor olmaları istenmektedir. Sosyal haklarda emekli aylığı dul aylığı gelir aylığı almıyor olmaları istenmektedir. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, daha önce toplum yararına programı kapsamında iken devamsızlık, ya da kendi kusurlarını nedeni ile görevine son verilmemiş olmaları istenmektedir. Açıklanan ilan detayları ise şu şekildedir.

İL ÖZEL İDAREYE PERSONEL ALIMI;

Burdur İl Özel İdaresi tarafından 5 kişilik çevre temizliği işçisi alımı yapılacaktır. Adaylar başvurularını ALO 170 hattı ile İŞKUR e-şube portal üzerinden gerçekleştirme imkanı bulunacaktır. Bu kapsamda adaylar 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle görevine başlayacak. 180 gün boyunca istihdam edilerek 31 Aralık 2020 tarihinde geçici görevlileri tamamlanacaktır. Günlük 9 saat çalışma süresinde bulunan typ personellerinin tespitinde liste yöntemi uygulanacaktır. Adayların seçim aşaması Burdur İl Özel İdaresi hizmet binasında 29 Haziran 2020 tarihinde saat 9 ile 10 aralığında gerçekleştirilecek olup başvuru yapmak isteyen adayların başvuruları 28 Haziran 2020 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Burdur İl Özel idaresinin Adresi; Burç mah. Cumhuriyet meydanı kültür sarayı olarak açıklandı. TYP personellerinin maaş hakları asgari ücret düzeyinde olmaktadır. 

HAZİRAN TYP PERSONELİ ALIM İLANI