Kamuya Devamlı olarak yeni ilanlar yayımlanıyor. Son Zamanlarda popüler olan Kurum Dışı ilanlarının sayısı arttı ve 76 farklı ilan ile bir çok şehirde ve ilçede alım yapılıyor. İlgili ilanlar İŞKUR Kurum Dışı personel alımı ilanları kısmında yayımlandı. Bir çok pozisyonlar farklı alanlara Memur Alımları, İşçi Alımları ve Personel alımları yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları paylaşıyor olacağız.

76 İLAN İLE YÜZLERCE MEMUR PERSONEL ALINACAK!

İŞKUR Kurum Dışı yayımlanan ilanlarda 76 yeni ilan bulunuyor. Alımlar farklı şehirlere Belediyeler, İl Özel İdareleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, TÜBİTAK, Kazı Başkanlıkları, Kurumların Alt birimleri gibi kurumlar veya kuruluşlar memur personel ve işçi alımları yapıyor.

Söz konusu bu ilanlara başvuru yapacak adaylar belirtilen bazı nitelikleri yerine getirmek zorundalar ve bazı belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Bu yönde adaylardan başvuru alınacak olup adaylar bazı mülakatlardan geçmesi durumunda görevlerine başlayabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapmak isteyen adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Buna göre, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi genel nitelikler aranıyor.

Ayrıca yayımlanmış olan ilanlara göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor.

ÖNE ÇIKAN KADROLAR NEDİR?

Kurum Dışı personel alımları ilanları kapsamında memur, işçi personel kadrolarına alım yapılmaktadır. Önce Çıkan Kadrolar ise;

Memur Alımı Kadroları: Memur sınıfında alım yapılacak kadrolar, Büro Memuru, Öğretmen, Büro Personeli gibi kadrolar öne çıkıyor. Bu kadrolara başvuru yapacakların en az lise mezunu olmaları gerekiyor.

İşçi Alımı kadroları: İşçi alımı kadroları daha fazla olup, temizlik İşçisi, beden İşçisi, operatör, Temizlik Görevlisi gibi kadrolar bulunmaktadır.

Personel Alımı Kadroları: Personel sınıfında cankurtaran, Ofis personeli, Mühendis, Teknisyen, tekniker, Yönetici, Antrenör, Kamyon Otobüs şoförleri, Yük Yaşıma Şoförü, Güvenlik görevlisi gibi kadroları alımlar yapılıyor. Personel pozisyonları diğer pozisyonlara göre daha fazla yer alıyor ve bu yönde yüzlerce personel alımları yapılıyor.

Hangi Şehirlerde Alım Yapılacak?

Memur personel ve işçi alımları genellikle, Muğla, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Mersin, Erzurum, İzmir, Konya, Kocaeli, Afyonkarahisar, Samsun, Bursa, Gaziantep, Burdur, Batman, Yalova, Samsun, Kırklareli, Giresun, Edirne, Çanakkale, Aydın, Gümüşhane, Çanakkale, Manisa, Zonguldak, Kahramanmaraş, Edirne, Trabzon, Antalya, Karabük, Tekirdağ, Kars gibi şehirlerde alım yapılacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan Kurum Dışı personel alımları ilanlarına başvurular ilanların tam metinlerinde belirtilen belgeler ile birlikte başvurular ilgili kuruma yapılacak.

NOT: ilanların yayımda kalma süresi sadece bir kaç gün olup başvuru yapacak adaylar bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlgili Kurum Dışı Personel Alımı ilanlarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARINI BURADAN TAKİP EDİNİZ.

Editör: TE Bilisim