16 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre İstanbul Üniversitesi bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlardan personel alımı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre alımlar İŞKUR aracılığı ile yapılacak olup başvurular İnternet ortamında veya İŞKUR genel müdürlüğüne yapılacaktır.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR:

İstanbul Üniversitesi en az ilköğretim mezunları içerisinden 38 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda alımlar, 24 Hastane Hizmetlisi, 8 Temizlik Görevlisi ve 6 Temizlik Görevlisi ( Hastane ) pozisyonlarından yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olma, 
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,
  • Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • Yaptırılacak arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuata uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir,
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular ilan sınav sürecinin her aşamasında red edilecektir.
  • Göreve başlayacak personellerin görevini yapmasına ( Temizlik Görevlisi ve Temizlik Görevlisi (Hastane) için: İşyerlerinin; temizliğine, atıklarının toplanmasına, eşya ve malzemelerinin taşınması vb işlere, evrakının taşınmasına, ayrıştırılmasına ve dağıtımına ilişkin işler, Hastane Hizmetlisi için: Sağlık uygulama ve araştırma merkezlerindeki hastaların taşınmasına, pozisyon verilmesine, temizliği ile basit bakımına, hasta numunelerinin taşınmasına, dağıtılmasına ve arşivlenmesine yönelik hizmetler ile benzeri nitelikteki diğer hizmetlere ilişkin işler) engel sağlık sorununun olmaması gerekmektedir. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe madde 16 'ya göre '' Kamu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirilecek kişileri; Kurum tarafından gönderilen listedeki adaylar arasında yapacağı sınav ile belirlenir. Ancak temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri için yapılacak alımlarda sadece sözlü yöntem kullanılarak sınav yapılır.'' denildiğinden sözlü sınav sonucunda başarılı olmak,

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

İstanbul Üniversitesine perosnel alımları için yukarıdaki nitelikler dışında adayların taşımaları gereken özel niteliklerde yer alıyor. Bu kapsamda, adayların Temizlik Görevisi ( Hastane ), Temizlik Görevlsi ve Hastabakıcı pozisyonu için en az ilköğretim mezunu ve 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvurular ilanın yayım tarihi olan 16 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlamış olup adaylar  en geç 4 gün içerisinde yani 20 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup adaylara nihai listeye göre ise kura çekimi yapılacak. ilgili kura çekimi, noter huzurunda 27 Eylül 2019 tarihinde saat 10:30 da Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfi 6 (Giriş Kat) 34116 Beyazıt Fatih-İSTANBUL yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim